GÜNDEM

Hayvanseverleri harekete geçiren görüntü

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde hasta ve aç sokak hayvanlarının yiyecek ararken çekilen görüntüleri, Batmanlı Hayvanseverleri harekete geçirdi.

Hayvanseverleri harekete geçiren görüntü
11-09-2020 00:55
Google News

Bismil’e giden ekip, hasta bir köpeği Batman’a getirerek tedavisini üstlendi.
GÖRÜNTÜLER DEHŞET YARATTI 
Bismil’de hastalıktan telef olma noktasına gelmiş sokak hayvanlarının yiyecek ararken çekilmiş görüntüleri, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Gazetemiz Sonsöz’ün de sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerden Batman Sahipsiz Hayvanlar Derneği (SAHADER) Üyeleri, zaman kaybetmeden Bismil’e gitti. Hastalıktan kemikleri görünür hale gelen köpek, gönüllüler tarafından bir araçla Batman’a getirildi. 
TEDAVİSİNE BAŞLANDI
Köpeğin tedavisini üstlendiklerini belirten SAHADER Başkanı Buket Oruç “İhbarını aldığımız ilk dakikadan beri bu can'a ulaşıp tedavisinde üstlenmek için elimizden geleni yaptık ve başardık bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Gerekli bütün birimler ile görüşüp bu canın nakil işlemlerini sağladık. Nakil konusunda bize destek sağlayan Bismil Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. İmkanları yetersiz bir belediye olmasına rağmen kurum çalışanları, canlar için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ettiler ve düzeltmelere çalışmalarına girdiklerini belirttiler. Bismil Belediyesi ile yaptığımız görüşmede güzel haberler de aldık. Bismil'de bir rehabilitasyon merkezi yapımı için  çalışmalar başlamış. Bugünden sonra eminim ki Bismil, canlar konusunda çok daha iyi yerlere gelebilecek. En kısa zamanda oradaki tüm canlıların refaha kavuşmasını diliyoruz” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete