SİYASET

HDP, 4. ADAY İÇİN YSK’YA İTİRAZ EDECEK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü ellerindeki tutanaklara rağmen, kimi sandıklarda oylarının diğer partilere yazılması sonucu kentten 4’üncü milletvekilini çıkarmadıklarını ileri sürerek YSK’ya itiraz ettiklerini açıkladı.

HDP, 4. ADAY İÇİN YSK’YA İTİRAZ EDECEK
08-06-2015 21:05
Google News

HDP’nin kent merkezinde bazı sandıklarda aldığı 532 oyun YSK tarafından diğer partilere yazılması sonucu kentteki HDP’nin 4 milletvekili çıkarabilecekken 3 milletvekili çıkardığı ve bir vekilin de AK Parti tarafından çıkarıldığı belirtildi. Sandıklarda büyük kaymaların yaşandığı belirtilerek, HDP’nin 1321 no’lu sandıktan aldığı 269 oyun MHP’nin hanesine yazıldığı belirtildi. 1347 no’lu sandıktan alınan HDP’nin 263 oyunun tamamının yok sayıldığı ve partinin hanesine 0 yazıldığı belirtilerek yaklaşık 10 sandıkta HDP’nin oylarının AK Parti’ye kaydırıldığı ifade edildi. HDP’nin, İl Seçim Kurulu’na bu 2 sandıkta yapılan kaymalar nedeniyle itiraz edeceği belirtildi.

4. VEKİLİMİZİ MECLİSE GÖNDERECEĞİZ

Konuyla ilgili konuşan HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç “Bu başarının kahramanı olan halkımıza teşekkür ediyoruz. Halkımızın emeği karşısında oylarımızın kaydırılması bizi üzmüştür. Hukuki girişimlerde bulunacağız. İl Seçim Kurulu’na belgeli olan tutanaklar ile itirazımızı yapacağız. İtirazımız kabul edilirse 4’üncü vekilimizi de Meclis’e göndereceğiz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete