SİYASET

HDP, BATMAN’DA HALKLA BULUŞTU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın katılımıyla Batman’da ‘HDP'liyiz Her Yerdeyiz’ şiarı kapsamında Halk Buluşması gerçekleştirildi.

HDP, BATMAN’DA HALKLA BULUŞTU
15-08-2021 13:56
BATMAN
Google News

SANATÇILAR ÇIPLAK SESLE ŞARKI SÖYLEDİ

Nevruz Alanında yapılan etkinliğe Batman Milletvekilleri Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer, Hişyar Özsoy ve Remziye Tosun, Siirt Milletvekili Sıdık Taş’ın yanı sıra görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz da katıldı. Miting alanına gelen vatandaşlar, polis tarafından üst aramaları yapılıp HES kodları sorgulandıktan sonra içeri alındı. Alana enstrüman girişi yasaklandığı için Sanatçılar Şerzad ve Çiya, şarkılarını çıplak sesle ve enstrümansız söyledi.

“GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYORUZ”

Etkinlikte kitleye seslenen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır “Önemli ve kritik bir süreçten geçiyoruz. Gün,  özgürlük ve aydınlık zamanıdır. Batman, bu alanda aydınlığın ve özgürlüğün kararını verecek. Gün geçtikçe daha da güçleniyoruz, daha çok büyüyoruz ve mücadelemizi daha da genişletiyoruz” dedi.

FELAKETLER GÖZ GÖRE GÖRE GELMİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise “Karadeniz bölgesinde, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşamını yitiren yüzlerce insanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Biz biliyoruz ki, bu felaketlerin elbette bir karşılığı var. Bu felaketler göz göre göre gelmiyor. O dereleri imara açmanın, oraları betonlaştırmanın, bunlara sebep olduğunu çok iyi bilmemiz lazım.  Irkçı saldırılar gerçekleşiyor. Ankara Altındağ'da ülkemize mülteci olarak gelen, sığınmacı olarak gelen Afganlara saldırılar oldu. Konya'nın Meram ilçesinde 7 kişilik Karslı bir aile katledildi” dedi.

LÜTFEN AŞI YAPTIRIN

Buldan, konuşmasının sonunda Batman Halkına aşı çağrısı yaparken “Batman'da da vaka sayıları çok yükselmiş. Sizlerden özel rica ediyorum, sizler bilime inanan insanlarsınız, o yüzden bir kez daha diyoruz ki, bilime inanın, mutlaka ve mutlaka aşınızı yaptırın. Aşı yaptırarak hem kendi sağlığınızı hem de yakınlarınızın sağlığını garanti altına alın” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete