SİYASET

HDP’DE BAŞVURULAR 5 MAYIS’A KADAR

24 Haziran Erken Genel Seçimleri için partilerde milletvekilli aday adaylık başvuruları devam ediyor. HDP’de başvurular, 5 Mayıs’a kadar alınmaya devam edecek.

HDP’DE BAŞVURULAR 5 MAYIS’A KADAR
02-05-2018 22:13
Google News

40’I AŞKIN BAŞVURU VAR

HDP, Milletvekili Aday Adaylık başvurularının 5 Mayıs’a kadar alınacağını açıkladı. Son 2 gün kala İl Binalarındakini yoğunluk, arttı. İl Binalarında ön başvurular alınırken, asıl başvurular ise Diyarbakır, Van, İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara’daki İl Binalarında alınıyor. Aday adayı listeleri kamuoyu ile paylaşılmazken, Batman’daki başvuruların, 40’ı aştığı bildiriliyor. Başvurulardan 13’ünün kadın, 27’inin ise erkeklere ait olduğu belirtiliyor.

KHK MAĞDURLARI, GENÇLER VE ENGELLİLER, PARA ÖDEMİYOR

HDP, kadınlar, 18–25 yaş arası gençler, engelliler ve KHK mağdurlarından başvurular için para almıyor. Diğer aday adayları ise başvurular için 2,500 TL ücret ödüyor.

KİMLER ADAY OLAMAYACAK?

Hakkında parti programı ve tüzüğüne aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin cezası alan ya da soruşturması sürenler HDP’de aday olamıyor. Ayrıca kadın özgürlük çizgisini ve eşit temsil ilkesini benimsememiş olanlar, kadına şiddet uygulamış olanlar ve çok eşli olanlar da aday adaylığına başvuru yapamıyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete