SİYASET

HDP’DE HEDEF 4’DE 4

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Adayları, Esentepe Konuk Evi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

HDP’DE HEDEF 4’DE 4
07-10-2015 20:55
Google News

Aday Tanıtım Toplantısına Milletvekili Adayları Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli ve Kadir Tunç, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ile HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç katıldı. 2. Sıra Vekil Adayı Mehmet Ali Aslan ise il dışında olması nedeniyle toplantıya katılamadı.

“YILLARCA BU MÜCADELENİN İÇİNDE OLDUM”

Toplantıda konuşan 4. Sıra Vekil Adayı Avukat Kadir Tunç, insan hakları alanında yıllarca mücadele verdiğini belirterek “Batmanlıyım ancak İstanbul’da yıllarca hem avukatlık yaptım hem de HDP İl Yöneticiliği yaptım. İnsan hakları mücadelesine elimden gelen desteği vermenin çabası içerisinde oldum. Bir halkı savunmak, köklü çalışmalarla olur. Bu mücadeleye katkı sunmanın farklı şekilleri vardır. Ben de mücadelemi bu yönde geliştirdim” dedi.  

“BATMAN’DA OYLARIMIZ DÜŞMEYECEK”

Batman Milletvekili Adayı Saadet Becerikli de yaşanan sürece dikkat çekerek “Türkiye, birileri 400 vekil alamadı diye savaşa sürüklendi. Yaptıkları yolsuzlukların, haksızlıkların, hak ihlallerinin, Türkiye’yi iç savaşa sürükleyen bu durumun, hepsinin yargılama sürece olduğunu biliyorlar. Cizre’de gencecik insanın öldürülüp işkence edildikten sonra panzer arkasında sürüklenmesi 90’lı yıllarda alışkın olduğu manzaralardır. Ben inanıyorum ki artık 7’den 70’e herkes bu süreci çok iyi değerlendiriyor. Gelinen süreçte ben HDP’nin oylarının düşmeyeceğine eminim. Bu sefer Batman’da 4 vekil çıkaracağız” dedi.

“AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAYACAK”

Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran da 1 Kasım’da yapılacak olan Erken Genel Seçimlerde AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağını belirterek “Yaşananlar, 7 Haziran’da HDP’nin barajı aşması ile yaşanmaya başlandı. İnsanlar öldürüldü, zırhlı araçlara bağlanıp yerlerde sürüklendi. Bismil’de bir gencin kafası kesildi. Bunlar tamamıyla IŞİD konseptidir. Yapılanlar artık savaş hukuku ve ahlakına da uymuyor. Tüm bunlardan dolayı ben inanıyorum ki AK Parti tek başına iktidar olamayacak” dedi.

“HAMİDİLER İSTİFA ETMELİ”

Toplantıda konuşan HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ise, AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Ataullah Hamidi’ye seslenerek “Biz bu sefer yüzde 13 oy oranının da aşacağız. Bu savaşa rağmen AK Parti’nin içerisinde yer alan Batman Adayı Ataullah Hamidi’nin nezdinde Hamidi Ailesine sesleniyorum. Onurluca bir yaşam istiyorlarsa en kısa zaman içerisinde AK Parti’den istifa etmeliler” ifadelerini kullandı. Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete