SİYASET

HDP’DEN AÇIKLAMA; “AÇIKLANAN PROJELER BİZİM”

HDP Batman İl Örgütü, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un basına yönelik yaptığı açıklamaları eleştirdi “Bizim projelerimizi kendine mal ediyor” dedi.

HDP’DEN AÇIKLAMA; “AÇIKLANAN PROJELER BİZİM”
17-03-2019 17:23
Google News

PROJELERİMİZİ, KENDİ PROJELERİ GİBİ YANSITTILAR

HDP’den yapılan açıklamada “Jiyan (Yaşam) Parkı Projesi bizim yönetimimizce hazırlanmış, ihale sürecindeyken atanan kayyum, projeyi kendi projesi gibi hayata geçirmiştir. Batman Belediyesi yanındaki parkın yapımı için yaptığımız ihale tamamlanmışken, atanan kayyum tarafından ihale iptal edilmiş, yeni ihale yapılarak, kendi projeleri gibi göstermişlerdir. Vizyon Projesi 3. Etap’a başlanmış, keşif bedelleri belirlenmiş, ihaleye çıkılmış, Batman’da hizmet veren bir firma, ihaleyi kazanmış ve çalışmalarına başlanacakken kayyım atanmış, ihale iptal edilmiş ve yeniden ihaleye % 3 kırımla çıkılmış, bizim ihale bedelinden 2 milyon TL daha fazla maliyetle yapmışlardır. Kaldı ki Vizyon Projesinin ilk 2 etabı bizim yönetimiz tarafından yapılmış, 3 etap da projemizin devamı olarak gündemimizdeydi. Zırhlı makam aracının kiralandığını açıklıyorlar, oysa meclis kararı ve satın almaya dönük bir meclis kararı ortada duruyor. Kiralanma yoluyla alınan araçlar T cetveline eklenmez” dedi.

BELEDİYENİN BORCU 131 MİLYON’A ULAŞTI

Belediyenin borcunun 35 Milyon TL azaldığını belirtiyor. Kayyım atanmadan önce Batman Belediye’sinin yaklaşım 60 Milyon TL borcu vardı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Eylül 2018 Borç Yönetimi Raporu’na göre, Batman Belediyesi’nin borcu, 2 yılda 66 milyon TL’den 131 milyon TL’ye yükseldi. Sayıştay denetçileri de mevzuata aykırı birçok faaliyeti tespit etti. Bu tespiti de halkımızla paylaşmasını bekliyoruz. Asbetli boruları % 90 oranında yeniledik. Kentsel dönüşüm sorunlarından kaynaklı İluh Deresinin çevresindeki bölgeler yapılmadı. Şehrin tüm altyapısı güçlendirildi. Her sokak başına su vanaları, 1.5 milyonluk tasarruf sağlandı. Bizim dönemimizde 10 asfaltlama çalışmaları için 10 bin ton bitüm alındı 4 bin tonu serildi, kalan 6 bin ton serilecekken kayyım atandı kendileri devam etti” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete