SİYASET

HDP’den Demirtaş ve Yüksekdağ açıklaması

HDP Batman İl Teşkilatı, cezaevinde tutuklu bulunan Genel Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın yargılanmalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada duruşmayı takip etmek isteyen izleyiciler için 20 kişilik salonun kasıtlı ayarlandığını ileri sürüldü.

HDP’den Demirtaş ve Yüksekdağ açıklaması
07-12-2017 16:28
Google News

HDP Genel Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmalarını takip etmek isteyen HDP’liler, yargılanma usulüne eleştiride bulundu. Konu ile ilgili HDP Batman İl Teşkilatı Binasında düzenlenilen açıklamada HDP Batman İl Eş Başkanları Nizamettin Toğuç ile Berivan Helen Işık ve parti üyeleri katıldı. 

Parti adına basın açıklamasını okuyan HDP Batman İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık,  Demirtaş’ı savunacak bin 250 avukatın olduğuna dikkat çekerek, “Eş Genel Başkanımızın davasını izlemek üzere Batman ve Siirt’ten yola koyulan halkın yolunu kesen güvenlik güçleri gidişleri engelledi. Hiçbir hukuka uymayan bu uygulamayı kınıyoruz. Duruşma, Cezaevi kampusü içerisinde 20 izleyici kapasiteli en küçük salonda yapılmasına karar verilmiştir. Adalet komisyonunun bu kararı hukuki gerçeklerden uzak siyasi amaçla alınmıştır. Demirtaş’ı savunacak avukat sayısı bin 250’nin üzerindedir. Tahsis edilen salonla avukatların davaya dâhil olması engellenilmeye çalışılmıştır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete