SİYASET

HDP’DEN DEV KUTLAMA

Genel Seçimlerde yüzde 10’luk seçim barajını aşarak 80 milletvekili ile Meclise girmeye hak kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP), illerde kutlama programları düzenliyor.

HDP’DEN DEV KUTLAMA
09-06-2015 19:43
Google News

HDP, resmi olmayan sonuçlara göre meclise 3 milletvekili gönderme hakkı elde ettiği Batman’da kutlama yaptı. Newroz alanında yapılan kutlamalara Milletvekilleri Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Milletvekili Adayı Hasan Yağız, Eski Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile binlere kişi katıldı. Alanda sarı-kırmızı-yeşil bayraklarla birlikte dalgalandırılan Türk Bayrakları dikkat çekti.

YURTDIŞI OYLARI OLMASA 4-0 OLACAKTI

Etkinliklerde konuşan Milletvekili Ali Atalan, Kobanê direnişinin ve mücadelesinin Ortadoğu için demokrasi ve özgürlük kapısını açtığını belirterek, HDP'nin de bu kapıdan içeriye girdiğini söyledi. HDP'nin başarısının milletvekillerinin değil, halkın olduğunu belirterek halkı kutlayan Atalan “Tesadüf dışarıdan ne şekilde getirdikleri bilinmeyen ve nasıl bir oyun yaptıkları öğrenilemeyen AK Parti'nin yurt dışından getirdiği oylar, burada dağıtılmış olmasaydı, bugün burada Batman halkı AKP'yi burada sıfıra getirmişti” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kutlama, Mizgin Kültür ve Sanat Derneği'ne bağlı müzik gruplarının sahne almasıyla sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete