GÜNDEM

HDP’DEN ESKİ VEKİL ASLAN’LA İLGİLİ AÇIKLAMA

HDP’den istifa eden 26. Dönem Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın istifa açıklamasının ardından HDP Batman İl Örgütü Eş Başkan Yardımcısı İkram İrgi açıklama yaptı.

HDP’DEN ESKİ VEKİL ASLAN’LA İLGİLİ AÇIKLAMA
26-11-2019 18:48
Google News

 

Açıklamasında Eski milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın gerçekleri dile getirmediğini belirten, İrgi açıklamasının devamında şunları söyledi, “Tüm toplumsal farklılıkların kendini özgürce ifade ettiği partimizin 26. Dönem Batman Milletvekili olan Sayın Mehmet Ali Aslan’ın, medyaya yansıttığı istifasına dair bir açıklamak yapmak zorunlu hale gelmiştir. 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde yeniden adaylığı değerlendirilmeyen Mehmet Ali Aslan, genel seçim süresince vekilimiz olmasına rağmen hiçbir parti çalışmamıza katılmamıştır. İl örgütümüz tarafından defalarca çalışmalara davet edildiği halde yeniden milletvekili olmamayı hazmedememiş ve parti kültürümüzde hiçbir yeri olmayan küskünleri oynamakla yetinmiştir. 26. Dönem Milletvekilimiz Mehmet Ali Aslan gerek sosyal medyada gerekse yerel basına verdiği demeçlerle sürekli gündemde kalmak istemiş ve ne kadar popülist bir karaktere sahip olduğunu göstermiştir. Hem 24 Haziran seçimlerinden sonraki dönemlerde hem de 31 Mart Yerel Seçimlerinin öncesinde ve sonrasında da kendisini defalarca partimize ve partinin çalışmalarına davet etmemize rağmen mevcut tavrında ısrar etmiştir.
Görev süresince Ankara ve ilimiz sınırları dışında gerçekleşen neredeyse hiçbir etkinliğe katılmayan,  hiçbir zaman mahalle, sokak ve toplumsal alan çalışmalarına katılmayan Sayın Mehmet Ali Aslan’ın istifa metni ve kullandığı “halkçı” kavramlar ve iddialar bizleri hayrete düşürmüştür. Mücadele yürüyüşümüze bir süre eşlik etmesinden dolayı duyduğumuz saygı gereği uzun bir süre bir açıklama yapmamayı tercih ettik. Fakat geldiğimiz aşamada eski milletvekilimize hatırlatmak isteriz ki: bizler eşit ve özgür bir toplum kurulana kadar kesintisiz mücadele sözünü verenlerin bir araya getirdiği bir mücadele partisiyiz. Böylesi bir partinin kültüründe istifa etmek diye bir kavram ve duruş hiçbir zaman olmamıştır. Çünkü partimiz mevki, statü ve ayrıcalık talebi yüzünden uzaklaşmanın değil, boşluk olan her yere koşturan bir mücadele geleneğinin mirasıdır. Bu mirasa aykırı davranan, kendi kişisel hırslarını demokrasi ve özgürlük mücadelemizin önüne koyan hiçbir kişi ve anlayış bizleri bu onurlu yolculuktan alıkoyamayacaktır”
dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete