GÜNDEM

HDP’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

HDP’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

HDP’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
31-10-2014 23:12
Google News

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bugün (cumartesi) tüm yurtta gerçekleştirilecek olan 1 Kasım Kobanê etkinliklerinde şiddet yöntemlerine başvurulmaması konusunda açıklama yaptı.

Eylemlerin duyarlılık içerisinde geçmesini isteyen HDP’li yetkililer “1 Kasım, aralarında Nobel Barış Ödülü sahiplerinin, akademisyenlerin, aydınların, yazarların, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin çağrısı ile Dünya Kobanê Günü ilan edildi. Demokratik, dayanışmacı, şiddetten uzak, barışçı bir hakkın kullanımı olarak gerçekleşecek etkinlikler, basın açıklamaları, toplantılar ve yürüyüşler ile IŞİD barbarlığına karşı ortak bir sesin yükselmesi, küresel düzeyde bir duygu birliğinin oluşması sağlanacak” dedi.

HÜKÜMET, YASAKLAMA YOLUNU SEÇMEMELİ

Açıklamanın devamında “Halklarımız, küresel eylemin ruhuna ve içeriğine uygun olarak, dünyanın çok farklı ülkelerinde gerçekleşecek olan dayanışma etkinliklerine Türkiye’den bir mesaj gönderip, demokratik ve barışçı gösteri haklarını kullanarak, Kobanê için yükselen ortak sese ve duyguya katılacaktır. Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye’de de hükümetin yasaklama veya müdahale etme yerine, demokratik haklarını kullanacak olan insanlara saygı göstermesini, anayasal güvence altında olan hakların kullanımı konusunda duyarlı davranmasını, etkinliklerin demokratik bir çerçevede gerçekleşmesine imkan sunmasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?