SİYASET

HDP EŞ GENEL BAŞKANI YÜKSEKDAĞ, BATMAN’DA KONUŞTU:

“BU HALK OLDUĞU MÜDDETÇE TÜRKİYE HALKLARININ SIRTI YERE GELMEYECEK”

HDP EŞ GENEL BAŞKANI YÜKSEKDAĞ, BATMAN’DA KONUŞTU:
14-01-2016 20:58
Google News

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) Eş Sözcüsü Ayla Akat Ata, Halkla Buluşma Toplantısı için Batman’a geldi.

19 Mayıs Şehir Stadyumunda yapılması planlanan mitingin izin verilmemesi üzerine Dörtyol Kavşağı HDP il binasının önünde basın açıklaması ile gerçekleştirildi. Basın açıklamasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, baskılara boyun eğmeyeceklerini ifade ederek “Batman’da miting düzenlemek istedik. Halkımızın düşüncelerini bu mitingle haykırmak istedik. Ama aylardır bu topraklarda miting yapmak yasak. Yıllardır bu topraklarda esarete karşı özgürlüğü çağırmak yasak. Bugün yaşanan savaşın, akan kanın, kopartılan hayatların tek bir sebebi var. Bir halka diz çöktürmek, bir halkın kimliğini ve kültürünü yok etmek. Bu halk bu dayatma karşısında boyun eğmeyecek. Diz çökmeyecek” dedi.

“TÜKİYE TARİHSEL BİR KAVŞAKTAN GEÇİYOR”

Türkiye’nin tarihsel bir kavşaktan geçtiğini vurgulayan Yüksekdağ “Bu kavşaktan geçenler tarihi yazacaklar. Bizim tek gayemiz Türkiye bu kavşaktan geçerken, tarih kanla ölümle ve otoriteyle yazılmasın diyedir. Tarihi barışla yazmak istiyoruz. Burada gerçekleştirmek istediğimiz demokratik mitingimizi yasakladılar. Bütün mahallelerin girişlerini kapattılar. Her gün cıvıl cıvıl olan Batman sokakları adı konulmamış bir yasakla engellenmiş. İlçelerden gelmek isteyen halkımızın önüne barikatlar çıkardılar. Bu halkın seçilmişlerini tutuklayarak, bizleri vurarak kırarak, bu halkın iradesini asla teslim alamazsınız. Bu halk sadece temsilcileri ve başkanları aracılığıyla değil, kendi iradesi ile kendini yönetiyor. Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla, yasakla yönetemezsiniz. Kendini yönetme olgunluğuna ulaşmış bu halk Türkiye’nin geleceğini ve yeni yaşamı kuracak. Bu halk olduğu müddetçe Türkiye halklarının sırtı yere gelmeyecek” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete