GÜNDEM

HDP’Lİ ACAR BAŞARAN, ŞIRNAK’TA

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, operasyonların ve sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Şırnak’ta bekleyişini sürdürüyor.

HDP’Lİ ACAR BAŞARAN, ŞIRNAK’TA
30-12-2015 20:28
Google News

Operasyonların sürdüğü Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde nöbet tutan Milletvekili Ayşe Acar Başaran, operasyonlar sırasında hayatını kaybeden 81 yaşındaki Hüseyin Güzel ile 71 yaşındaki Salih Erener’in cenaze törenlerine katıldı. Sokağa çıkma yasağından dolayı dışarıya çıkıp ilaçlarını alamayan Salihe Dengbej’in cenaze törenine de katılan Acar Başaran, yaşananlara sert sözlerle tepki gösterdi. Bölge halkının katliam politikası ile karşı karşıya olduğunu ileri süren Milletvekili Acar Başaran “Her gün yeni ölüm haberleri alıyoruz. Silopi’de hayatını kaybeden 81 yaşındaki Hüseyin Güzel ve 71 yaşındaki Salih Erener’in defnettik. Salih’e dengbej, ilaçlarını alamadığı için evinde can verdi. Morglarda yer kalmadı. Ölüleri üst üste koymaya başladık. Soğuk depolarda bekletilen cansız bedenler ise kokmaya başlıyor. Tüm bunların hangi dinde yeri var? Bunların İslam’la alakaları var mı? Ölüye bile saygısı olmayan güçler, vur emrini alan güçler, halkımızı her dakika katletmeye devam ediyor. Yandaş medya ise bunların hiçbiri göstermiyor. Terörist öldü diyorlar, 1 yaşındaki bebek, 80 yaşındaki amcanın ölümünü bu şekilde meşrulaştırmaya çalışıyorlar” dedi.

ADLİYEDE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Yürütülen operasyonlara tepki göstermek amacıyla Şırnak şehir merkezinde yürüyüş yaparken gözaltına alınan Seyda Şex Baki Kutlu’nun duruşmasını takip etmek için Adliyeye giden Acar Başaran “Ölümün günah olduğunu söyleyenler gözaltına alınıyor. Ölümü savunmak meşru, ölümü kınamak ise ceza ve günah olmuş. Şex Baki, Allah’ın verdiği canı sadece Allah alır dediği için bugün gözaltında” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete