SİYASET

HDP’Lİ ADAYLAR, HALKLA BULUŞUYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Teşkilatı, Aday Tanıtım Toplantıları kapsamında Koçerler Bulvarı'nda miting düzenledi.

HDP’Lİ ADAYLAR, HALKLA BULUŞUYOR
19-04-2015 22:27
Google News

Mitinge Milletvekili Adayları Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız katıldı. 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Atalan ise Avrupa’da olması nedeniyle toplantıya katılamadı. Mitingde konuşan HDP’li Saadet Becerikli, seçimi demokratik koşullar içerisinde geçirmek için çabaladıklarını belirtti. Adaylardan Hasan Yağız ve Ayşe Acar Başaran ise, seçimler kapsamında sadece Batman'da değil, ezilen halkların başarısı için tüm Türkiye’de çalışma yürüttüklerini ifade etti.

12 GÖZALTI!

Miting sonrası, henüz bilinmeyen bir nedenle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gençlik Meclisi Üyelerinden 12 kişi, gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürtülen gençler, Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. Milletvekili Adayları Hasan Yağız ve Ayşe Acar Başaran, gözaltına alınan gençleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar Emniyet’in bahçesinde bekledi.

HALK, PROVOKASYONLARA KARŞI DİKKATLİ OLMALI

İfade işlemlerinin ardından DBP’li gençler serbest bırakılırken, Milletvekili Adayı Hasan Yağız “Miting bitiminde Geçit Otelin önünde partilileri taşıyan minibüsün önü, kazaya sebebiyet verecek şekilde kesildi. Minibüsü kullanan Vedat Balık arkadaşımızın dikkati sayesinde kazanın eşiğinden dönüldü. Gençlerimiz gözaltına alındı. Coşkumuzu bu tür baskılarla bastıramayacaklar. Halkımız, bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmalıdır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete