SİYASET

HDP’Lİ ADAYLAR SANDIK BAŞINDAYDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Adayları, 1 Kasım seçimleri için sandık başına gitti.

HDP’Lİ ADAYLAR SANDIK BAŞINDAYDI
01-11-2015 20:39
Google News

Vekil Adaylarından Mehmet Ali Aslan, oyunu memleketi Midyat’ta kullandı. Mardin’in Midyat ilçesinde oyunu kullanan Aslan “Barışın partisi HDP’ye oyumuzu kullandık. Kullandığımız oyların barışa ve huzura vesile olmasını diliyoruz. Sandıklardan barış odaklı bir sonuç çıkmasını temenni ediyoruz” dedi. Oy işleminin ardından Batman’a dönen Aslan, okulları ziyaret ederek oy verme işlemini takip etti.

BECERİKLİ, ZİYA GÖKALP’TEYDİ

HDP Milletvekili Adaylarından Saadet Becerikli de oy verme işlemi için Ziya Gökalp İlkokulu’na geldi. Oyunu kullanırken barış ve huzur temennilerinde bulunan Becerikli “Barış ve kardeşlik için oy kullandık” dedi.

ACAR BAŞARAN “OY’UM BARIŞA”

Oy verme işlemi için Selçuklu İlkokulu’na giden HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, seçmenle kısa bir süre sohbet ettikten sonra sandık başına gitti. Oy pusulasını kapatarak zarfı sandığa atan Acar Başaran “Savaşı arzulayanların yenilgiye uğraması, barış isteyenlerin ise zafer elde etmesi temennilerimle oyumu HDP’den yana kullandım” dedi.

“BARIŞA VESİLE OLSUN”

HDP’li Vekil Adayı Kadir Tunç da Meydan Anadolu Lisesi’nde sandık başına gitti. Tunç, oy verme işleminin ardından okulları gezerek sandık görevlileriyle ve seçmenle sohbet etti. Seçimin, barışa vesile olması dileklerinde bulunan Tunç “1 Kasım, Kobanê direnişinin yıldönümüdür. 1 Kasım’da yapılan seçimler, halkların direnişine vesile olsun, barışa vesile olsun” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete