SİYASET

HDP’Lİ ASLAN, ANIZ YANGINLARINI MECLİSE TAŞIDI

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

HDP’Lİ ASLAN, ANIZ YANGINLARINI MECLİSE TAŞIDI
26-09-2016 21:05
Google News

Soru önergesinde, anız yangınlarından kaynaklı oluşan sıkıntıları gündemleştiren Milletvekili Aslan “Anız yangınları, insanların can ve mal güvenliğini tehdidinin yanı sıra yoğun çevre kirliliğine ve ekolojik dengenin bozulmasına sebep olmaktadır. Bismil-Batman Karayolu’nda anız yangını sırasında görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle meydana gelen zincirleme kazada 20 kişi yaralanmıştır. Batman’da Çevre ve Şehircilik, Belediye, Müftülük, İtfaiye, Özel İdare, Tarım, Kadastro ve STK’ların koordinesi ile anız yangınlarında mücadelede büyük ilerleme kaydedilmiştir ancak Diyarbakır’ın Bismil ve Silvan İlçelerinde meydana gelen anız yangınlarının dumanı, daha çukurda olan Batman’ı etkisi altına almaktadır. Telefon ihbarlarında vatandaşların jandarmaya yönlendirildiği, yangın bölgesine ekip gönderilmediği, jandarmanın tutanak tuttuktan sonra olayı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderdiğin, gelen iddialar arasındadır” ifadelerini kullandı.

SORULARINI YÖNELTTİ

Milletvekili Aslan “Diyarbakır’da, anız yangınlarının çevre ve hava kirliliğine etkisi üzerine yapılan bir çalışma var mıdır? Diyarbakır’da son 1 yılda kaç kişiye cezai işlem uygulanmıştır? Uygulanan cezaların toplam meblağı ne kadardır? Bismil ve Silvan ile köylerinde, arazilerin büyük çoğunluğu yakıldığı halde son 3 yılda kesilen anız yangını cezası var mıdır? Diyarbakır’daki müdahale edilmeyen anız yangınlarının, Batmanı olumsuz etkilediğinden haberdar mısınız?” sorularını Bakan Haseki’ye yöneltti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete