GÜNDEM

HDP’Lİ ASLAN’DAN REFERANDUMAÇIKLAMASI

Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yeni anayasa referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP’Lİ ASLAN’DAN REFERANDUMAÇIKLAMASI
06-02-2017 20:25
Google News

PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELE

Yeni Anayasa referandumunda neden “Hayır” oyu vereceklerine yönelik açıklamalarda bulunan Milletvekili Aslan “Bu mesele partiler üstü ve siyaset üstüdür. Türkiye’nin geleceğini, 80 milyon insanın geleceğini ilgilendiren bir dönüm noktasıdır. Geri dönüşü olmayan bir yoldur. İktidarın yanlış bir yola sapmasını, sarayın Türkiye’yi bundan sonraki süreçte yanlış bir yola saptırmasını engellemek için biz hayır diyoruz” dedi.

YARGIYLA İLGİLİ MADDELERİ ELEŞTİRDİ

Açıklamasında Hüda Par, AK Parti ve MHP’li seçmenlere de seslenen Milletvekili Aslan “18 maddenin zararları var. Biz her ortamda, her partiyle, kendi seçmenleri önünde, halkın önünde, bu maddeleri tartışmaya hazırız. Bu maddelerle yargı bağımsızlığı diye bir şey kalmıyor. Yüksek yargı makamlarının üyeleri, cumhurbaşkanı ve parlamento dolayısıyla iktidar tarafından seçilecek. Bu durumda kim iktidar aleyhine dava açabilir?” dedi.

“HALK BYPASS EDİLİYOR”

Bu maddelerle meclisin dolaylı olarak halkın bypass edildiğini belirten Aslan “Mevcut parlamenter sistemde biz Bakanları ve Hükümeti denetleyebiliyoruz, gensoru verebiliyoruz ama yeni düzenlemede meclis, Bakanlar hakkında gensoru veremeyecek. Neden meclisten yani halktan bu yetkiyi alıyorlar? Ancak 400 vekilin onayıyla Cumhurbaşkanının yargılanabilmesinin önü açılacak. Yeni düzenlemede 18 yaş ile ilgili aldatıcı bir madde var. 18 yaş maddesi, başka bir maddede ise engele takılıyor. Askerlikle ilişiğinin olmaması şartı sunuluyor. Otomatikman 22 yaşa çekiliyor” dedi.

BAŞKOMUTANLIK YASASINA TEPKİ

Başkomutanlık maddesini eleştiren Milletvekili Aslan “Başkanının başkomutan olması demek en ufak bir muhalif harekette, bir mitingde, demokratik meşru hareketlenmelerde ortalığın kan gölüne çevrilmesi demektir. İlçe başkanının tabur komutanı olması demek, il başkanının alay, tugay, tümen komutanı olması demektir. Halkın böyle bir anayasaya ihtiyacı yok. Esnaf kan ağlıyor, her gün kepenkler iniyor. Dolar yükseliyor, işsizlik had safhada” dedi.

“BOYKOT” DEĞİL “HAYIR”

“Halkımız ne olursa olsun sandığa gitmelidir. Yanlış bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim sandığa gitmeyeceğimizi ve boykot edeceğimizi söylüyorlar.

Öyle bir şok yok. sandığa gitmeyecekler yok boykot edecekler öyle bir şey asla yoktur boykot demek evet demektir bunu bilsin sandığa gitmemek evet demektir. Ne olursa olsun 7 Haziran ruhuyla sandığa gitmeliyiz.

Batman halkına özel olarak sesleniyorum. Dünyanın 10 kültür mirasından biri arasında yer alan Hasankeyf’in hükümet tarafından sular altında bırakılması, bu halka saygısızlıktır. Belediyesine el konulmuştur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete