SİYASET

HDP’Lİ ASLAN, EYLEMİNE ARA VERDİ…

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, tarihi kayaların yıkımına karşı Hasankeyf’te başlattığı zincir ve kelepçeli eylemine, kitlesel basın açıklaması ile ara verdi.

HDP’Lİ ASLAN, EYLEMİNE ARA VERDİ…
20-08-2017 20:49
Google News

Tarihi Kentte konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasına, Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Barış Anneleri ve HDP İl Yöneticileri katıldı. Kollarındaki zincir ve kelepçelerle basın mensuplarının karşısına geçen Batman Milletvekili Aslan,  4 gün süren eylemine bir süre ara vereceğini belirterek “Biz burada resmi makamların yapması gerekeni de yapıyoruz. Resmi makamların, tarihi yerleri koruma sorumluluğu vardır. Ama tam tersi yapıldığı için halk olarak inisiyatif alıyoruz. Buranın korunması için gayet barışçıl ve insancıl bir eylem başlattık. Kayaların dinamitlerle patlatılmasına karşı 4 gün gece-gündüz nöbet tuttum. Eylemime ara veriyorum. Dinamitlerin patlatılması halinde nerede olursak olalım, yine burada gece-gündüz nöbet tutmaya devam edeceğiz” dedi.

KOLLUK KUVVETLERİ MÜDAHALE ETTİ

Basın açıklaması yapıldığı sırada kolluk kuvvetleri, izinsiz basın toplantısı yapıldığı gerekçesiyle partilileri uyardı. Basın açıklamasının ardından partililer, Antik Kentten ayrıldı. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete