SİYASET

HDP’Lİ ASLAN, GAZ FİŞEKLERİNİ MECLİSE TAŞIYACAK

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, önceki gün “Bu halka reva mı? Tarihi geçmiş gaz kapsülleri mi kullanılıyor?” başlığı ile manşete getirdiğimiz habere yönelik açıklama yaptı.

HDP’Lİ ASLAN, GAZ FİŞEKLERİNİ MECLİSE TAŞIYACAK
31-12-2015 19:51
Google News

Önceki gün Sivil Toplum Kuruluşlarının bölgedeki operasyonlara ve sokağa çıkma yasaklarına tepki göstermek amacıyla düzenlediği yürüyüşe katılan ve çıkan olaylarda polisin sert müdahalesi ile karşılaşan Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yaşananları sert bir dille eleştirdi. Çıkan olaylarda göstericilere karşı kullanılan gaz fişeklerinin son kullanma tarihinin 2013 ve 2014 yıllarında sona erdiği ile ilgili yaptığımız habere yönelik de açıklama yapan Milletvekili Aslan “Adil ve hukuka dayalı bir devlet olsaydı, hukuk sistemi olsaydı, bunu yapamazlardı. Halka mermi sıkan bir anlayış var. Polis devleti var. Polis diyor ki ben devletim. Bu durumda devlet eşittir polis oluyor. Mermi sıktıktan sonra tarihi geçmiş bir gazın da değeri kalmıyor. Bir dönem bizim bölgeye tarihi geçmiş aşı ilaçları sevk ettiler. Ve bu, çok uzak bir tarih de değil. 2000’lerde olan bir şeyden bahsediyorum. Birçok çocuğumuz öldü ya da sakat kaldı. İşte bunlar polis devlet zihniyetinin bir ürünüdür. Bebekleri, çocukları katleden bir zihniyet, tarihi geçmiş bir gaz fişeğini kullanmaktan asla imtina etmez” dedi.

“VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIĞINI TANIMIYORLAR”

Önceki gün yaşanan olaylarda güvenlik güçleri tarafından itildiğini ve kendisine silah doğrultulduğunu ifade eden HDP’li Aslan “Vekillerin dokunulmazlığı, 10 yıllardır uzlaşılan belki de tek konudur, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasından bu yana geçerlidir. Bu bile AK Parti Hükümeti döneminde ihlal edildi. 2015’i geride bıraktık, sözde Avrupa Birliğinin kapısını çalıyorlar ama bütün Türkiye’nin, bütün dünyanın gözü önünde bir vekili siz kimsiniz diyerek sorguluyorlar, itekleyebilirler. Bu kadar hukuksuz bir tarz ile davranmaları, alenen suç işlemeleri ve savcıların harekete geçmemesi, yargının da ne kadar yanlı olduğunun göstergesidir. Savcılar özyönetimle ilgili ya da iktidar aleyhinde en ufak bir eleştiriyi dahi suç duyurusu gibi kabul edip, ilgili kişiyi tutuklamasına rağmen, bir ilin vekiline yapılanı bütün TV kanalları verdiği halde bir Cumhuriyet Savcısı bu konuda bir inceleme, soruşturma başlatmıyor. Bu da polis devler anlayışında yargının ne hale düştüğünün, bağımsızlığının ne kadar şüpheli hale geldiğinin göstergesidir” dedi.

“GAZ FİŞEKLERİNİ MECLİSE TAŞIYACAĞIM”

Gazetemizde kaleme aldığımız tarihi geçmiş gaz fişeklerini Meclis gündemine taşıyacağını söyleyen Milletvekili Aslan “Tarihi geçmiş gaz fişeklerini Meclise taşıyacağız. Bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete