SİYASET

HDP’Lİ ASLAN “ÖLÜMLERDEN BU MECLİS SORUMLUDUR”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mecliste yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalar yaptı. Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Mardin’in Nusaybin ve Derik ile Diyarbakır’ın ise Sur ilçesinde yaşanan olaylara dikkat çeken Milletvekili Aslan, Meclise “Gelin bu işi Mecliste çözelim” çağrısında bulundu.

HDP’Lİ ASLAN “ÖLÜMLERDEN BU MECLİS SORUMLUDUR”
10-01-2016 19:44
Google News

“KRİTİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

HDP’li Aslan, konuşmasında “Çok önemli ve kritik bir süreçten geçiyoruz, lütfen empati yapalım. Örneğin batıda bir mahallemize biri gidip ‘Kürtsen övün, değilsen itaat et, Ne mutlu Kürdüm diyene’ diye yazarsa biz çocuğumuzu, mahallemizi ona emanet eder miyiz? Ben şahsen bu Kürt’e güvenmem. Peki, ‘Türsken övün, değilsen itaat et’ diyen ve altında da kurumsal kimliğini yazan, bunu yaparken gazetelere poz verenlere nasıl olur da oradaki Kürt, Arap, Ezidi ve Süryani kardeşlerimizi teslim ederiz? Onun vicdanına, onun adalet ve merhamet duygularına güvenebilir miyiz? Buram buram kan koksun diyen bir zihniyet var. Siz basından takip ediyorsunuz ama biz bunları birebir yaşıyoruz. Eğer bize inanmıyorsanız, bölgeyi gezin. Esadullah timi deniyor. Bir din savaşına çeviriyorlar. Kendini orada Müslüman gören, kendi halkını inançsız ve kâfi gören bir zihniyete o halkı nasıl teslim edersiniz? Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan iken demişti ki, Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır demişti. Şu anda koyunlar değil, insanlar katlediliyor. 1400 yıllık İslam tarihinde hiçbir zaman cenazeler 20 gün yerde bekletilmemiştir. Hz. Muhammed buyurmuştur ki, cenazenizi erken defnedin. Devlet bunu yerine getirmekten aciz midir?” dedi.

MECLİSTEKİ VEKİLLERE SESLENDİ

 Meclis sıralarında oturan milletvekillerine çağrıda bulunan Milletvekili Aslan “Jandarma Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 30 Temmuz’da Cizre ve Şırnak’a gönderilen tebligatta vur emri yazıyor. Belki Savcının karşısına çıkma çıkmazsınız ama Allah’ın karşısına çıkacaksınız. Bu ölen insanların hesabından bütün bu Meclis sorumludur. Biz burada bu iş çözmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanı iken Şark Raporunu yazmıştı. Orada güvenlik güçlerinin halka yaptığı zulümlerden bahsetmişti. O dönem görev yapan kişiler şu anda bölgede gönderilmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum. Bu yol yanlıştır, kardeş katlidir. Orada insanlar ölmektedir, öldürülmektedir. Gelin bu ölümleri durduralım” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete