SİYASET

HDP’Lİ BECERİKLİ, BAŞBAKAN’A SORU ÖNERGESİ YÖNELTTİ

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

HDP’Lİ BECERİKLİ, BAŞBAKAN’A SORU ÖNERGESİ YÖNELTTİ
14-10-2016 18:03
Google News

OHAL süresi içinde KHK’lar ile kapatılan radyo ve televizyon kanallarını Başbakan Yıldırım’a soran Milletvekili Becerikli “Hükümetin muhalif kesimlere yönelik baskıları sonucu, Özgür Gün TV, Jiyan TV, Azadi TV, Denge TV, Van TV, İMC TV, TV 10, Mezopotamya TV, Özgür Güneş Radyo, Özgür Radyo, Yön Radyo ve Zarok TV gibi kanallar, KHK’lar ile kapatıldı. Yayını durdurulan Zarok TV, çizgi filmleri Kürtçe dublajla yayınlayan bir kanaldır ve Kürtçe yayın yapan tek çocuk kanalıdır” dedi.

“KAPATILAN KANALLARIN TEHDİT OLDUĞUNA DAİR DELİL VAR MI?”

Milletvekili Becerikli “KHK’lar ile kanalların yayınlarının kapatılmalarına, milli güvenliğe tehdit, konusu gerekçe olarak gösterilmiştir. Bu kanalların milli güvenliğe tehdit olduklarına dair mevcut deliller nelerdir? TV kanallarının binalarına maliye memurları ve polislerin gitmesi ve bu kanalların kapılarının mühürlenmesinin gerekçesi nedir? Mevcut anayasal hükümler, halkların kendi anadilleri ile eğitim görmelerine engel teşkil etmektedir. Kürt çocuklarını, asimilasyondan bir nebze olsun koruyabilmek, onların dil gelişimine katkıda bulunmak, yaratıcılıklarını ve hayal gücü becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak amacıyla sadece çizgi film yayınlayan Zarok TV’nin, propaganda yaptığı iddiasıyla yayınının durdurulması hususundaki açıklamalarınız nelerdir?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete