SİYASET

HDP’Lİ BECERİKLİ, YÜKSEK FATURALARI BAKAN’A SORDU

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

HDP’Lİ BECERİKLİ, YÜKSEK FATURALARI BAKAN’A SORDU
29-01-2016 20:35
Google News

Elektrik faturalarında dağıtım bedeline yaklaşık % 250 gizli zammın basına yansıdığını açıklayan Becerikli “Dağıtım bedeli altında tahsil edilen ücret ile vergilerin, elektrik kullanım bedelini aştığı ve yurttaşların bu nedenle mağdur olduğu, kamuoyuna yansımaktadır. EPDK, dağıtım bedeli adı altında alınan herhangi bir vergi yoktur dağıtım bedeli elektriğin taşınması hizmetinin karşılığında alınmaktadır, şeklinde bir açıklama yapmışsa da yurttaşların bu zor ekonomik koşullarda çeşitli kalemler altında şişirilmiş olan faturaları ödemek zorunda bırakıldığı bir gerçektir” dedi.

“DAĞITIM BEDELİ NEDEN YÜKSEK?”

Elektrik faturalarına yansıtılan dağıtım bedeline gizli ya da açık yaklaşık % 250 gizli zam yapılıp yapılmadığını soran Milletvekili Becerikli “Elektriğin taşınması anlamına gelen dağıtım bedelinin haddinden yüksek olması konusunda Bakanlığınızın görüşü nedir? Dağıtım bedelinin faturalara bu kadar yüksek yansımasının nedeni nedir? Bazı yerlerde elektrik faturasına reklâm alındığı da düşünülürse elektrik faturasındaki bu tür fiyatlandırmaların daha makul düzeye indirilerek yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi için bir planlamanız var mıdır? Elektrik faturalarındaki bir başka kesinti olan TRT payının, TRT'nin de diğer özel kanallar gibi reklâm gelirlerine sahip olması göz önünde bulundurularak faturalardan çıkarılması düşünülmekte midir?” sorularına yer verdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete