SİYASET

HDP’Lİ KADINLAR’DAN 22 NİSAN MESAJI

22 Nisan Kürt Gazeteciler Gününe ilişkin açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ve İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, geçmişte olduğu gibi bugün de gazetecilerin baskı altında tutulduğuna dikkat çekti.

HDP’Lİ KADINLAR’DAN 22 NİSAN MESAJI
22-04-2016 21:57
Google News

Basın ve medya kuruluşlarına kayyumların atandığı, gazetecilerin haber ve yorumları yüzünden cezaevlerinde tutulduğu bugünlerde, düşünce ve ifade özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini açıklayan Milletvekili Becerikli “Kürt gazetecilik tarihi 22 Nisan 1989’da Kahire’de Kürdistan adlı bir gazete ile başlamış olup aradan geçen 118 yıl içinde sadece isimler ve mekânlar değişmiş, ancak özgür gazetecilik geleneği ve bunu bir tehdit olarak gören iktidarın Kürt gazetecilerine yönelik baskı, zulüm ve yıldırma politikaları değişmemiştir. Coğrafyamızda yaşanan katliamları, hak ihlallerini havuz medyası üzerinden kapatmaya çalışan hükümet bunları açığa çıkarmaya çalışan gazetecileri hedef almaktadır. Bölgede tehdit edilmeyen, doğru habercilik yaptığı için hedef haline getirilmeyen, gözaltına alınmayan gazeteci kalmadı. Bölgede çalışan muhalif gazetecilerin can güvenliği yok. En son Azadiya Welat Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş Cizre’de vahşet bodrumlarında katledildi. Ancak bu kadar baskı, sansür ve engellemelere rağmen onurlu gazetecilik devam etmektedir” dedi.

GAZETECİLER, GÖREVİ BAŞINDA GÖZALTINA ALINIYOR

22 Nisan’ın, baskı ve yıldırma politikalarının son bulmasına vesile olmasını dileklerinde bulunan İl Eş Başkanı Rojda Sürücü de “Gün geçmiyor ki Kürt Gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar yaşanmasın. Bugün görevi başında, sadece ama sadece haber yaptığı için gözaltına alınan muhabirlerimiz var. Fotoğraf makinelerine el konuluyor, işlerini yapması önleniyor” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete