SİYASET

HDP’Lİ VEKİL’DEN TEK KİŞİLİK ZİNCİRLİ EYLEM

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hasankeyf’te riskli kayaların düşürüldüğü ve çalışmalar sırasında dinamitlerin kullanıldığı iddialarını protesto etmek için antik kentte kendini kayaya zincirleyerek eylem yaptı.

HDP’Lİ VEKİL’DEN TEK KİŞİLİK ZİNCİRLİ EYLEM
17-08-2017 23:09
Google News

ELLERİNİ KELEPÇELEDİ, KENDİNİ KAYAYA ZİNCİRLEDİ

Üzerinde “Hasankeyf’e Dokunma” yazılı tişört giyen HDP’li Vekil Arslan, Hasankeyf Kale girişinde, ellerini kelepçeledi, kendini boydan boya kayaya zincirledi. Tarihin dinamitlenmesi karşısında yüreğine hançer saplanmış hissine kapıldığını söyleyen Aslan “Her bir dinamit, Hasankeyf’ten önce bizim yüreğimizde patlıyor. Dünyada tarihi eserlerle ilgili bir kriter vardır. Hiçbir tarihi mekânda, fotoğraf makinelerinin flaşlarına izin verilmezken burada dinamitlenmesi akılların, vicdanların, zihinlerin alacağı bir olay değildir” dedi.

O SESLER, PATLAYAN BALONLARDAN MI GELİYOR?

Resmi makamların yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu ileri süren HDP’li Vekil “Burada patlayıcı maddenin kullanılmadığını iddia ediyorlar. Peki, günlerce burada yaşanan ve sosyal medyada yayınlanan o görüntüler ve patlama sesleri, acaba çocukların patlattığı balon sesleri midir? Ben bu eylemi partiler üstü bir eylem olarak gerçekleştiriyorum. Parti kimliğimle ya da milletvekili kimliğimle burada değilim. Çünkü Hasankeyf, 80 milyon insanın ve dünyanın tarihi kültürel mirasıdır. Hasankeyf’te sadece HDP’lier yaşamıyor. Burada tüm partiler yaşıyor. Hasankeyf’e tüm partilerin ve bütün oluşumların sahip çıkması gerekiyor” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete