SİYASET

HDP’Lİ VEKİL, İKİ BAKANA HASANKEYF’İ SORDU

“Hasankeyf’i yok etmenizi dünya kamuoyuna nasıl izah edeceksiniz?”

HDP’Lİ VEKİL, İKİ BAKANA HASANKEYF’İ SORDU
15-07-2015 21:58
Google News

Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ilısu Baraj suları altına gömülecek olan Hasankeyf için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e soru yöneltti.

Bakan Eroğlu’na yöneltilen soru önergesinde “Ilısu Projesinin etkileyeceği köylerde kamulaştırma faaliyetlerin yüzde kaçı tamamlanmıştır? Baraj projesi nedeniyle yıllardır bölgede hiçbir çalışma yapılamadığı için bölge halkı işsizlik ve yoksulluk ile uğraşmak zorunda bırakılmıştır. Bölge halkı için ne tür istihdam politikaları düşünülmektedir?” sorularına yer verildi.

Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Bakan Çelik’e yönelttiği soru önergesinde ise “Hasankeyf ve Dicle Vadisinin, Bakanlığınız tarafından UNESCO’ya başvuru yapılması neden uygun görülmemiştir? Hangi tarihi yapılar Yeni Hasankeyf'e taşınacaktır? Taşınma faaliyetleri ne şekilde yapılacaktır? Bilirkişi raporlarını hazırlayanlar, bakanlık temsilcisidir, bilirkişiler neden tarafsız kişiler arasından seçilmemiştir? Zeynel Bey Türbesi'nin başka bir yere nakledilerek kurtarılması planlanıyor. Bir eser, parçası olduğu coğrafi ve kültürel bütün yok edilmişken kurtarılmış sayılabilir mi? Bütün insanlığın ortak kültürel mirasını sınırlı bir ekonomik menfaat uğruna yok etmeye kalkışmanızı dünya kamuoyuna izah edebilecek misiniz?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete