SİYASET

HDP’Lİ VEKİL KONUŞTU…

Youtube’den silindi…

HDP’Lİ VEKİL KONUŞTU…
17-05-2018 21:19
Google News

24 Haziran Genel Seçimleri nedeniyle TBMM’de Genel Kurulun kapanışı yapıldı.

KAPANIŞ KONUŞMASINI ASLAN YAPTI

Kapanış konuşması, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan tarafından yapıldı.

İsrail’in Filistinli sivil halka yönelik yaptığı katliamı kınarken, ABD’nin de büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak Kudüs’ü İsrail’in Başkenti ilan etmesi kararına tepki gösteren Aslan “6 milyon Filistinli, dünyanın farklı ülkelerinde mülteci olarak yaşıyor, 5 milyon Filistinli ise ana yurdunda adeta açık cezaevinde hapis hayatı maalesef sürüyor. Ama İsraillilerin gücü işte 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi'ye yetiyor. Yazıklar olsun! İsrailli milletvekili de utanmadan, ‘bütün Filistinlilere yetecek kadar kurşunumuz var’ diyor. Tabi, onun bu pervasızlığı aslında İslam âleminin ihtilaflarından kaynaklanıyor. Ben hem Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesiyim hem de İslam Parlamentosu Üyesiyim. Arapların anlayacağı dilden bir mesaj okumak istiyorum, Arap Ülkelerinin parlamentolarının da bunu dikkate almasını istiyorum Eğer Müslümanlar böyle uyumaya devam ederse Mekke ve Medine de elimizden çıkar, İsrail'in o beklediği arz-ı mevut yani” dedi.

HELALLİK DİLEDİ

HDP’li Aslan, Genel Kurulun kapanış konuşması nedeniyle helallik isteyerek “Bu arada eğer halkımızın mağduriyetlerini gereği kadar dillendirememişsek, gereğini yerine getirememişsek halkımızın da hakkını helal etmesini istiyorum. Yetersiz kaldığımız durumlar oldu, eksik kaldığımız durumlar oldu. Bundan dolayı da ben bütün 80 milyonluk halkımızdan özür diliyorum, haklarını helal etmesini diliyorum. İnşallah hep beraber güzel günler, aydınlık günler göreceğiz” dedi.

VİDEO, YOUTUBE’DEN SİLİNDİ

HDP’li Aslan’ın, Filistinlileri temsil eden peştemalle yaptığı konuşma, internet sitelerine düştü. Ancak saatler sonra video kaydı, youtube’den kaldırıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?