SİYASET

HDP’Lİ VEKİLİN İSYANI “DÜNYA ARTIK BU ZULMÜ GÖRMELİ”

13 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı Mardin’in Nusaybin ilçesinde hayat durdu. İlçede bekleyişini sürdüren HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yaşananlara tepki gösterdi.

HDP’Lİ VEKİLİN İSYANI “DÜNYA ARTIK BU ZULMÜ GÖRMELİ”
25-11-2015 20:37
Google News

“HALKI AÇLIK VE SUSUZLUKLA KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Nusaybin’de su ve erzak sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Aslan “Güvenlik güçleri, mahalleleri bombalamakla yetinmiyor, evlerin damlarındaki su depolarını kurşunlayıp bombalıyor. Zaten sular kesik, var olan sularını da bu şekilde ellerinden alıyor. Halkı, açlıkla, susuzlukla kırmaya çalışıyorlar. Erzak ve su tükendi. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uzun süreli sokağa çıkma yasağı uygulanmadı” dedi.

“MOR YAKUP KİLİSESİ BOMBALANDI”

Dünyanın ilk üniversitesi olan tarihi Mor Yakup Kilisesinin de bombalandığını ifade eden Aslan “Bunlar sadece insanlık düşmanı değil, bilim, tarih düşmanıdırlar da. Hiçbir şeye tahammülleri yok. Bagok’ta, Süryani köylerini bombalıyorlar. Dünya artık bu zulmü görmeli ve buna dur demeli. Burada bizim deneyeceğimiz tüm demokratik yolları tıkıyorlar, bize ve halka saldırıyorlar” dedi.

“9 İNSAN KATLEDİLDİ 21 YARALI VAR”

Tarihte ilk defa uluslararası İpek Yolunun trafiğe kapatıldığını söyleyen Milletvekili Aslan “Ulaşım Midyat’tan tek şeritle sağlandığı için trafik kazaları oluyor. Okul yok, eğitim yok. Erdoğan İsedak Toplantısında, çocukların açlıktan öldüğü bir dünyada kimse huzur bulamaz, diyor ama Cizre’de, Silvan’da, Nusaybin’de, Lice’de çocuklarımız açlıkla ölüyor. 9 insanımız öldü, 21 yaralı var. Nusaybin’de yaşayan Araplar, Mıhellemiler, Süryaniler, Kürtler katliamlar karşı karşıyayız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete