SİYASET

HDP’Lİ VEKİLLER MECLİSTE BOŞ DURMADI!...

7 Haziran’da yapılan Genel Seçimlerde halkın yüzde 70’inin oyunu alarak Meclise gitmeye hak kazanan HDP Batman Milletvekilleri, Meclise 3 ayda toplam 18 soru önergesi, 2 Meclis Araştırma Önergesi ve 1 Kanun Teklifi verdi.

HDP’Lİ VEKİLLER MECLİSTE BOŞ DURMADI!...
27-08-2015 19:52
Google News

ÜÇ VEKİL, ORTAK ARAŞTIRMA ÖNERGESİ HAZIRLADI

Batman Milletvekilleri Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, hazırladıkları ortak Meclis Araştırma Önergesi’nde son dönemde yaşanan gözaltı ve operasyonları gündeme getirdi. HDP’li Vekiller ortak önergede “4–5–6 Ağustos’ta Sason’da yapılan ev baskınlarında 9 kişi, hukuk kuralları hiçe sayılarak gözaltına alınmış, yeni delil olmamasına rağmen dosyalarına gizli tanık beyanı eklenerek gizlilik kararı konulmuştur. Partimize yönelik hukuka aykırı uygulamaların engellenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması elzemdir” ifadelerine yer verdi.

ATALAN, 12 ADET SORU ÖNERGESİ

Ortak Meclis Araştırma Raporu’nda imzası bulunan Milletvekili Ali Atalan, bu güne kadar toplam 12 soru önergesi hazırladı.  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na 3G internet erişiminin engellenmesi ve kamu kurum ve kuruluşlarına alınan gazetelerin belirlenmesindeki kriterleri soran Atalan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Mısır Prim Ödemesi’ni sordu. TBMM Başkanı’na milletvekili odalarında izlenen TV kanallarını soran Ali Atalan, Başbakanlığa Türkiye’de Yaşayan Ezidi nüfusu ile IŞİD saldırısı nedeni ile Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Ezidileri sordu. Atalan, İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle Meclise sunduğu soru önergelerinde Sason Havari Petrus Ermeni Manastırı ile Batman’da HDP tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının engellenmesi konularını gündeme getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na sunduğu soru önergesinde özelleştirilen elektrik dağıtım firmaları ve elektrik kesintileri, TPIC’te çalışan işçilerin ücretleri ve haklarını ele alan Atalan, Milli Savunma Bakanlığı’na sunduğu 2 adet soru önergesinde AKP’li vekil, bürokrat, bakan çocuklarının zorunlu askerlik görevleri ile Batman’da alçak uçuş yapan savaş uçakları ve insansız hava araçlarını ele aldı.

BECERİKLİ, 3 ADET SORU ÖNERGESİ

HDP’li Saadet Becerikli ise Batman’da meydana gelen anız yangınları hakkında Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e soru önergesi hazırladı. Becerikli, İçişleri Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle hazırladığı 2 adet soru önergesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla yaptığı toplantıda kullandığı “Benim muhtarım hangi evde kim var, nedir ne değildir. Bunu gayet uygun bir şekilde kaymakama, valiye, emniyet müdürüne bildirecek?” sözlerini ve Muş’ta öldürüldükten sonra işkenceye maruz kalan, çıplak fotoğrafları çekilen YPG’li Kevser Eltürk’ü sordu. Kültür ve Turizm Bakanlığının tarihi Hasankeyf kenti ve Dicle Vadisinin durumu ve geleceği hakkında kayıtsız kalmasının nedenlerinin açığa çıkartılması için TBMM Başkanlığına Araştırma Önergesi veren Becerikli, gözaltı ve operasyonlarla ilgili hazırlanan ortak Meclis Araştırma Önergesine de imza attı.

ACAR BAŞARAN TCK’DA DEĞİŞİKLİK ÖNERDİ

Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bugüne kadar 3 soru önergesi ve 1 adet Kanun Tasarısı hazırladı. Nefret suçları ile ilgili Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) değişiklik öngöre Kanun Teklifi hazırlayan Acar Başaran, antik kent Hasankeyf için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman Bakanlığına 2 adet soru önergesi verdi. Başbakan Ahmet tarafından cevaplanması istemiyle Meclise sunduğu soru önergesinde gözaltı ve operasyonları gündeme getiren Acar Başaran’ın da ortak önergede imzası bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete