SİYASET

HDP’Lİ VEKİLLER, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Batman’da halkın yüzde 66’sının oyunu alarak Meclise girmeye hak kazanan HDP’li 3 Milletvekili, DBP merkez ilçe binasında tebrikleri kabul etti.

HDP’Lİ VEKİLLER, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ
03-11-2015 22:01
Google News

Tebrik programına Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan, Milletvekili Adayı Kadir Tunç, HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç, DBP İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Candemir ile vatandaşlar katıldı. Milletvekili Saadet Becerikli ise tebrik programına katılım sağlayamadı.

“HEDEF GÖSTERİLMEMİZE RAĞMEN BARAJI AŞTIK”

Tebrik programında konuşan Milletvekili Mehmet Ali Aslan “HDP’nin başarısı sadece AKP’ye karşı değil birçok partiye karşı olmuştur. AKP, demokratik bir biçimde seçimi kazanmadı, tanklarla, silah zoruyla, tehditlerle kazandı. Davutoğlu Beyaz Toros’larla, ölümlerle bu halkı tehdit etti. Biz cenazelerimizin peşindeyken onlar utanmadan para ve iş teklif ediyorlardı. Biz yasımızı tutarken, onlar iktidarlarını nasıl koruyacaklarının hesabını yapıyordu. Bizi hedef göstermelerine rağmen biz barajı aştık. Bu da büyük bir başarıdır. İlk defa Kürt hareketi öncülüğündeki bir parti, Mecliste 3. parti oldu. Görevimiz daha sıkı olacak. Biz onlara barışı dayatacağız” dedi.

DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLMADI

Programda konuşan Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise “Demokratik bir seçim olmadı. 7 Haziran’dan beri katliamlarla, baskılarla seçim yürütmeye çalıştık. AKP ise 7 Haziran seçiminden sonra kâbus filmi çevirdi. Tüm baskılara rağmen bizi destekleyen tüm halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı. HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç da 1 Kasım’da kendilerini destekleyen herkese teşekkürlerini iletti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete