GÜNDEM

HDP’LİLER, POLİSİN SERT MÜDAHALESİNİ KINADI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırı ve sonrasında gerçekleşen operasyonlarla ilgili yürüyüş düzenlemek isteyen HDP’lilere polis müdahale etti.

HDP’LİLER, POLİSİN SERT MÜDAHALESİNİ KINADI
27-07-2015 18:29
Google News

Polisin müdahalesine karşı HDP’liler dün il binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasına Milletvekili Ali Atalan, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç ile DBP İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Candemir’in katıldı.

‘HÜKÜMET İSTİFA ETMELİDİR’

HDP il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Ali Atalan “Savaşa karşı barış için yürüyecektik ama polis faşizan bir metotla müdahalede bulundu. Bizimle hiç konuşmadan insanlarımıza, bize ve basına karşı tazyikli su kullandılar. Bu müdahale, yürütülmeye çalışılan savaşın, Kürt halkına ve HDP’ye yönelik yürütülen savaşın bir parçasıdır. Geçici AK Parti Hükümetinin ve Erdoğan’ın istikbali açısından yürütülen bir savaş ile karşı karşıyayız. Bütün Türkiye halkları demokratik serhıldan, demokratik direniş hamlesini başlatmalıdır. Serhıldan derken tamamen HDP olarak barışçıl, pasif direnişten bahsediyoruz. Sivil itaatsizlik, mevcut hükümeti tanımama, onun kurallarına ve öngörülerine riayet etmemekten bahsediyoruz. Onlar savaşı kendileri için hak görüyorsa, bizim de kendimiz için barışı hak olarak görmemiz ve barış için direnmemiz haktır. Batman’daki yürüyüşte gördük ki Belediye Eş Başkanımız Sabri Özdemir ile ilgili bir linç kampanyası yürütülmektedir. Bundan hükümet sorumludur, Vali ve Emniyet Müdürü sorumludur. Emniyet Müdürü görevden alınmalı, hükümet istifa etmelidir” dedi. Batman’da polisin sert müdahalesini kınadıklarını belirten HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç da yasal yollardan hukuki mücadele başlatacaklarını belirtti. (

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete