SİYASET

HDP’LİLERDEN BELEDİYEYE ELEŞTİRİ

HDP Batman İl Örgütü, basın mensupları ile toplantıda bir araya geldi. Toplantıda basına demeç veren Milletvekili Necdet İpekyüz, İl Eş Başkanlar Ömer Kulpu ve Fatma Ablay, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapılan Batman Belediyesinin çalışmalarını eleştirdi.

HDP’LİLERDEN BELEDİYEYE ELEŞTİRİ
15-09-2021 16:31
BATMAN
Google News

BATMAN, TOZ VE DUMANA BÜRÜNMÜŞ

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz, altyapı çalışmalarını eleştirirken “Batman’ın sokaklarını dolaştık. Büyük bir kazı alanına dönüşmüş. Bunlar Belediyenin programsız ve plansız çalışmasının sonucu. Paydaş kurumlarla çalışılmamasından kaynaklı. Bir mahalleyi bitirmeden diğer mahalleye girdiler. Doğalgaz firması ayrı, elektrik firması ayrı kazı yapıyor” dedi.

REKLAMA 800 BİN LİRA HARCANMIŞ

Reklam ve tanıtıma 800 bin lira kadar harcama yapılmasını eleştiren görevden uzaklaştırılan belediye eş başkanı Demir “Yaşar Kemal Kent Ormanı 170 dönümlük bir alan. Biz bu alanı Batman’a kazandıracağımızın sözünü vermiştik. İhaleye çıkmadan, kendi belediye kaynaklarımız ve kendi personelimiz ile yaptığımız iki aylık bir çalışmada bu alanın yüzde yetmişini bitirdik. Hedefimiz üç ayda bu alanı Batman’a kazandırmaktı. Geçenlerde demişler ki bu alanın 40 dönümü bize aittir, diğer alanları yapmayacağız. Neden yapmayacaksınız? Mülkiyeti Milli Emlak’ta. Kullanım olarak belediye imar planlarında park olarak geçiyor. Milli Emlak’a ait olan alanlar belediyeye olduğu gibi geçip hibe edilirse, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarına dönüştürülebilir” dedi.

ATATÜRK PARKI İÇİN SÖZLEŞME YAPILDI MI?

Tılmerç’te eğitim alanı olarak ayrılan 14 dönümlük alanın, betonlaştırıldığını belirten Demir “Biz görevdeyken müteahhitler burayı eğitim alanından çıkarmak için başvuruda bulundu. Biz asla buranın statüsünü değiştirmedik. Çocuklarımızın eğitim alanı için kendimizde bu hakkı görmedik Ne yazık ki şu anda bu alan, konutlara dönüştürüldü. Acaba Yaşar Kemal Ormanı’nda da bunu mu yapacaklar? Atatürk Parkı’na alan kattıklarını söylüyorlar. Emniyet binası ve lojmanların yerine 5 dönümlük takas yapıldığı söyleniyor. Orası 5 dönüm değil, 2800 m2 bir alandır. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Diyanet arasında sözleşme yapıldı. Diyanet’e verilen alanda cami yapılacak. Emniyet ve Belediye arasında takas ile ilgili bir sözleşme var mı? Bu sözleşmeyi kamuoyu ile paylaşsınlar” dedi.

“BİZİM İMAR TALEPLERİMİZİ GERİ ÇEVİRMİŞLERDİ”

Batman’ın yeni imar projesi hakkında konuşan Demir “Batman’a, Batman kadar bir alan kattıklarını söylüyorlar. Şu anda kattıklarını iddia ettikleri alanları, Haziran 2019 tarihinde bizim imara açılması için Toprak Koruma Kurulu’ndan, DSİ’nden istediğimiz alanladır. Kendileri o dönem bu alanların imara açılmasını engellediler” dedi.

77 İHALEDEN 37’Sİ AÇIK

İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi’nin ihalelerini ele alan Demir “Mart 2020 ile Ocak 2021 tarihleri arasında yani 9 aylık süreçte toplamda 77 ihale yapılmış. Bu ihalelerin 37 tanesi açık ihale, 30 tanesi 21/f üzerinden ile 10 tanesi 21/b maddesine göre yapılmıştır. İhalelerin yüzde elli ikisi pazarlık usulü, yani davetiye usulü ile yapılmıştır. Biz 2019 Mart -2020 Mart tarihleri arasında 84 ihale yapmışız. 4 tanesini 21/b maddesi üzerinden yapmışız, 21/b üzerinden yapmamızın sebebi, yaptığımız ihalede istediğimiz ücretleri bulamadığımızdan dolayı bir veya iki aylığına o ihale sürecinin tekrar işletilmesi için bu usulü işletmişiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete