SİYASET

HDP, ROBOSKİ’Yİ ANDI

HDP Batman İl Örgütü, 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere’nin Roboski Köyünde savaş uçakları ile bombalanarak öldürülen 34 sivil vatandaş için anma programı düzenledi.

HDP, ROBOSKİ’Yİ ANDI
29-12-2017 15:38
Google News

İl binasında düzenlenen basın açıklamasına, Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Mehmet Ali Aslan, İl Eş Başkanları Nizamettin Toğuç ve Berivan Helen Işık, İl Yöneticileri, Kadın Komisyonu ve Barış Anneleri katıldı. Basın metnini okuyan İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık “Dosyayı kapatmak, hakikati değiştirmez. Roboskili Ailelerin adalet arayışına rağmen, 6 yıl geçmesine rağmen sorumlular hakkında hiçbir hukuki işlem yapılmamıştır. Faillerden hesap sorulana değin mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ANMA YAPILMALIYDI”
Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise “Sorumlular belli olmasına rağmen halen tek bir kişi yargılanmadı. 34 insan, çocuklarının rızkı için sınır ticareti yaparken, savaş uçakları ile bombalandılar. Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde resmi anmalar da yapılmalıydı. Ama ne yazık ki anmalar, sadece Avrupa’nın kentlerinde ölen insanlar için yapılıyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete