GÜNDEM

HDP VE DBP’Lİ 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HDP VE DBP’Lİ 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HDP VE DBP’Lİ 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
25-12-2014 16:25
Google News

Aydınkonak Mahallesi’nde “Öcalan'a Özgürlük” kampanyası yürüten HDP ve DBP’li 5 kişi gözaltına alındı.

DBP İl Eş Başkanı Ayşe Ağılgat ve HDP İl Başkanı Mahmut Çiftçi, HDP İl Yöneticisi Selma Kaya, DBP Mahalle Komisyonu Üyesi Şerif Dursun ve ismi öğrenilemeyen bir kişi “suç ve suçluyu övmek” ile “örgüt propagandası yapmak” suçundan polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan partililer, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Haberi alan HDP ve DBP üyeleri, Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek gözaltıları protesto etti.

SERBEST BIRAKILDILAR

DBP ve HDP’li yöneticiler, Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'deki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından gecenin geç saatlerinde serbest kalan partililer, Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir tarafından karşılandı.

DEMOKRATİK EYLEMLERİMİZ ENGELLENEMEZ

Serbest bırakılan HDP İl Başkanı Mahmut Çifçi “4 aydır başlattığımız bu kampanya ev ev, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak halkın başta Öcalan'ın özgürlüğüne ve cezaevindeki tüm tutsakların özgürlüğünü istediğimiz bir kampanya. Evet bu 100 yıllık sorunun çözümü için barış iradesini koymuş Öcalan, bu halkın iradesidir ve kendisi özgür olmadan kendisinin özgürlük koşulları olmadan bir barıştan söz edilemez. Halkımızı, başlatılan bu kampanyaya destek olmaya, imza atmaya davet ediyoruz. Hiç kimse demokratik ve meşru olan bu eylemselliklerimizi, bu etkinliklerimizi engelleyemez” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete