GÜNDEM

HDP'DEN “DARBEYE HAYIR, DEMOKRASİYE EVET” MÍTÍNGÍ

HDP tarafından Batman’da düzenlenen “Darbelere Hayır-Demokrasi Hemen Şimdi” Mitingi, 16 Mayıs Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

HDP'DEN “DARBEYE HAYIR, DEMOKRASİYE EVET” MÍTÍNGÍ
07-08-2016 22:20
Google News

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Mehmet Ali Aslan ve Ayşe Acar Başaran’ın yer aldığı mitinge çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU PARTİLER ZATEN HEP BİRLİKTEYDİ”

 Programda halka seslenen HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, çözüm sürecinin bitmesinden sonra bölgede yaşanan süreci eleştirerek “AK Parti’nin Cizre’de, bodrumlarda halka neler yaptığını gördük. Şu anda ekmek dönerle, ücretsiz ulaşım kampanyaları ile halkları mitinge taşıyorlar. Bizim paramız ve gücümüz yok ama onurumuz ve haysiyetimiz var. Bu yeterli bize. Bu 3 parti zaten hep bir aradaydı. Bu bölgede uygulanan politika, bu partilerin el birliğini yaptığını zaten gösteriyordu. Şimdi bu halkın iradesine bir darbe daha vurup belediyelere kayyum atamayı düşünüyorlar” dedi. Yoğun katılımla gerçekleşen miting, partililerin konuşmaları ile devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?