GÜNDEM

HDP’Lİ MEHMET DEMİR’DEN SERT SÖZLER

HDP Batman İl Teşkilatı, Mado Cafe’de basın toplantısı düzenledi.

HDP’Lİ MEHMET DEMİR’DEN SERT SÖZLER
24-03-2021 19:40
BATMAN
Google News

 

Milletvekilleri Av. Ayşe Acar Başaran, Dr. Necdet İpekyüz ile görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir ve HDP Batman İl Eş Başkanları Fatma Ablay ve Ömer Kulpu’nun katıldığı basın açıklamasında, İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapılan Belediyenin çalışmaları eleştirildi.

280 MİLYON BORCUMUZ, 371 MİLYON OLARAK GÖSTERİLDİ
Toplantıda konuşan görevden uzaklaştırılmış Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir “Bizden önceki kayyum sürecinde Batman Belediyesine 60 milyon borçla el konulurken, 307 milyonla devrettiler. 1 yıllık görevimiz süresince, şehir planlaması yeşil alanların yapılması, alt yapı ve üst yapı alanında, belediyenin teknik alt yapısının güçlendirilmesi, belediye ekmek fırını, evsel atık (çöpten) metan gazından elektrik üretimi, otobüs alımı, otobüs durakları gibi ciddi işler yaptık. 23 Mart 2020’de gözaltına alındık. 24 Mart’ta yerimize kayyum atandı. Bir önceki kayyumun borçlarını biz yapmışız gibi 280 milyon olan borcumuzun, 371 milyon olduğu iddia edildi. Belediye paralarını çarçur ettiğimiz iddia edildi. Bizim yaptığımız Korik-Tilmerç, Kuyubaşı-Yenişehir Bölgesi şehir planı, katı atık metan gazı elektrik üretimi işlerini kendilerine mal ettiler. İluh Deresi ıslahı için 89 milyon TL çıkardıklarını iddia ettiler. Şu anda da böyle bir paranın olmadığını söylüyorlar. Her birinin maliyeti 150 bin TL olan motosikletler, çalıştırılmadığı gerekçesiyle emniyete verildi. Alınmadığı halde 15 kat yüksekliğindeki yangına müdahale edebilecek kapasitede 9 milyon TL’ye itfaiye aracı alındığı iddia ediliyor. Eğer alındıysa basına tanıtsınlar. İhale süreçlerini düzenli yapmadığımız iddia ediliyor. Afet ve acil durumlarda başvurulan 21 B ihale usulünü neden tercih ediyorlar? 21 B kapsamına girmeyen Sanat Sokağı ve Su Deposu İhalesini neden acildi? İnşaat ruhsatlarını vermediğimizi, kendileri ise işi kolaylaştırdıklarından inşaatlarda artış olduğunu iddia ettiler. Acaba usule aykırı yapılan imar planlarına karşılık, Trabzonlular Derneği gibi derneklere para mı aktarıyorlar? İçişleri Bakanlığına gönderilen verilerde 37.2 km asfalt yapıldığı görülürken, Batman Basınına ise 105 km yolun asfaltlandığı aktarılıyor. Belediye kaynaklarını etkin kullanmadığımızı iddia ediyorlar. onların borç ödeme ve yatırımı 130 milyon, asfalt yol yapımı 37.2 km, stabilize yol 8 km, içme suyu 6.05 km,  parke taşı döşemesi 6500 metre kare yapıldığı görülmektedir. Bizim bir yıllık süreçte, borç ödeme ve yatırım 230 milyon TL, asfalt yol yapımı 70 km, stabilize yol 22 km, içme suyu 16.5km, parke taşı döşemesi 147 bin metre kare yapıldı” dedi.

“YAPTIĞIMIZ İHALELER İPTAL EDİLDİ, YENİLERİ İSE YAPILMADI”
Demir, "Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçe Müdürlüğü için ihalelerine çıktığımız ve onlar için 10 milyon ödeneği ayırdığımız iş makineleri ihalesini iptal ederek ayrıca Bel. Kent adına alım işlemleri tamamlamış parke taşı fabrikası alımı da iptal ettiklerine ve daha sonra da almadıklarına göre ayrılmış paralara ne oldu? Su kuyularımızın DEDAŞ’a olan bağımlılığına son vermek ve su kesintilerini önlemek amacıyla Güneş Enerjisinden elektrik üretebilmek için gerekli ÇED raporlarını ve kurumların uygunluk görüşlerini aldığımız,  DEDAŞ ve EPDK’ye başvurusunu da yaptığımız halde GES’ler geçen bir yıllık süreçte neden yapılmadı? Belediyenin hizmet alanına girmeyen, ödeneği başka Bakanlıklardan karşılanan Eğitim Araştırma Hastanesi, Emniyet Müdürü Konağı, Beşiri Kaymakamı Konutu, MİT, Çevre Şehircilik Müdürlüyü çevresi Peyzajlarının ve Komando içi yol ve kaldırımlarının Batman Belediyesinin kaynaklarından yaptırarak, Yaşar Kemal’i kaderine terk etmek doğru mudur?
Her yıl Batmanın beş mahallesinin su, kanalizasyon, yol ve kaldırım işlerini yapmak üzere Stratejik Plana koymamıza ve 2020 yılında yapılması gereken Bahçelievler, Şafak, Sağlık, Aydınlık Evler ve Karşıyaka Mahallelerin alt ve üst yapıları neden yapılmadı?”
dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete