GÜNDEM

“HEBÛNA WE, HEBÛNA ME YE”

“HEBÛNA WE, HEBÛNA ME YE”

“HEBÛNA WE, HEBÛNA ME YE”
25-01-2015 21:18
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partinin 5. Olağan İl Kongresine katılmak üzere eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Batman’a geldi.Diyarbakır İl Kongresi’ne katıldıktan sonra özel uçağı ile Batman’a gelen Davutoğlu, Atatürk kapalı spor salonunda gerçekleşen İl Kongresine katıldı. Kongreye Davutoğlu ve eşinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Emin Ekmen, İl Başkanı Murat Güneştekin, İl Başkan Adayı Diyaettin Uçar, İl ve İlçe Teşkilatları ile çok sayıda partili katıldı. Davutoğlu, konuşmasına “Varlığınız, Varlığımızdır” anlamına gelen “Hebûna we Hebûna me ye” sözleriyle başladı.

137 FABRİKA, BATMAN İÇİN GİRİŞİMDE BULUNMUŞTU

Petrolspor Kulüp Başkanı Aydın Gülmez’in hediye ettiği Petrolspor atkısını takarak partilileri selamlayan Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinin arkasında durmaya devam edeceklerini söyledi. 6–7 Ekim Kobanê eylemlerine değinen Davutoğlu “Geçen sene biz teşvikleri ilan ettikten sonra 137 büyük fabrika, Batman için başvuru yapmış. İşadamlarımız, artık bölgeye huzur geliyor diyerek yönlerini buraya çevirdiler. Oysa bazı çeteler, 6–7 Ekim’de HDP’nin çağrısıyla sokağa döküldü. Kobanê’yi bahane bilip yaktılar, yıktılar. Oradaki kaosu buraya getirmenin ne anlamı var? Sadece çözüm sürecine değil, ekonomiye de darbe vurmaya çalıştılar. Kim ne fitne yaparsa yapsın çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız” dedi.

BATMAN’A 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT İSTİYORUZ

Batman’ı tarım ve enerji şehri haline getireceklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu “Batman’a 7 milyar Türk Lirası yatırım yaptık. Geçen sene 600 bin lira ihracat vardı. Şimdi bu, 88 milyon dolara çıkmış. 3–4 yıl içinde 1 Milyar Dolar ihracat istiyoruz Batman’dan” dedi.

HASANKEYF’İ BÜTÜN VARLIĞIYLA YENİ YERİNE TAŞIYACAĞIZ

Gap Eylem Planı ile bölgeye 2 baraj kurduklarını açıklayan Davutoğlu “Batman Üniversitesini kurduk, fakülteleri, yüksek okulları kazandırdık. Büyük projeleri burada hayata geçireceğiz. Gap Eylem Planı tamamlanıyor. Batman’da 2 büyük barajla Mezopotamya’nın kaderini değiştireceğiz. Silvan Barajı ve Ilısu Barajı ile bölgenin kaderini değiştireceğiz. Hasankeyf’i bütün varlığı ile yeni mekâna taşıyacağız. Bir yanda tarihi yapı, bir yanda modern bir şehir kazandıracağız” dedi.

VAATLERİ PEŞ PEŞE SIRALADI

Yeni kapalı spor salonu ve 15 bin kişilik stadyumu Batman’a kazandıracaklarını ifade eden Davutoğlu “halkın talep ettiği Araştırma Hastanesini Batman’a yapacağız. Batman, sağlığın, eğitimin, ekonominin ve sanayinin merkezi olacak. 2. Organize Sanayiyi yapacağız. Petrolün yüzde 40’ını temin ettiğimiz Batman’ı sanayi şehri yapacağız” ifadelerini kullandı.

DİYAETTİN UÇAR’A SAHİP ÇIKIN

İl Başkanlığına getirilen Diyaettin Uçar’a sahip çıkılmasını isteyen Davutoğlu “İl Başkanı Murat Güneştekin’e olduğu gibi, yeni il başkanımız Diyaettin Uçar’a da sahip çıkacağınızı biliyorum. 7 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde de sandığa sahip çıkacağınızı da biliyorum” dedi. Davutoğlu, İl Kongresinin ardından Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in kızının Beyaz Şato’da yapılan düğün törenine katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete