GÜNDEM

HEDEF, ŞİDDETSİZ TOPLUM

KADEM, kadını, erkeği, genci yaşlısı ile herkesin huzur içinde yaşadığı, her türlü şiddetin son bulduğu güvenli bir toplum için şiddetin psiko-sosyal, hukuki ve dini yönleriyle değerlendirildiği çalışma programı hazırladı.

HEDEF, ŞİDDETSİZ TOPLUM
26-06-2020 16:47
Google News

 

Şiddeti açığa çıkaran sebepler, şiddet türleri ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri, alanında uzman isimler tarafından anlatılacak. Çalışmanın geniş kitlelerle ulaşması için destek isteyen KADEM Batman İl Temsilcisi Av. Adile Gürbüz “Şiddet binlerce yıldır insanlığın maruz kaldığı çözümü en zor problemlerin başında geliyor. Küresel bir sorun olan şiddet, günümüzde de kendini ifade etmekte sıkıntı yaşayan ve öfke kontrolü sağlayamayan kişilerin gerek bireylere gerekse doğaya ve canlılara karşı yönelttiği en önemli tehdit unsuru. Kadını, erkeği, genci yaşlısı ile herkesin huzur içinde yaşadığı, her türlü şiddetin son bulduğu

Güvenli bir toplum inşa edebilmek adına KADEM olarak şiddetin psiko-sosyal, hukuki ve dini yönleriyle değerlendirildiği kapsamlı bir eğitim seti hazırladık. Şiddeti açığa çıkaran sebepleri, şiddet türlerini ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerilerini alanında uzman isimlerin çalışmalarıyla bir araya getirdik” dedi.

İŞTE ÇALIŞMA PROGRAMI:

Prof. Dr. Aliye Mavili, Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Doç. Dr. M. Emin Alşahin ve Dr. Öğr. Üyesi Kerim Çakır, Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, Doç. Dr. Nemci Karslı, şiddet sorununu, psiko-sosyal, hukuki ve dini yönleriyle ele alacak. Bu çalışmanın, Türkiye’de ilk kez bu yaklaşımla hazırlanmış yaygın eğitim seti olduğu belirtilirken “Ele alınan her başlık, alanında uzman eğitmenler tarafından gruplara anlatılacak. Bu bağlamda, protokol anlaşmaları yapacağımız kurumlar, okullar ve 48 ildeki temsilciliklerimizde yüz yüze eğitimlerin yanında dijital mecralarda online eğitimler de hedeflenmektedir. Hazırladığımız bu proje ile halkımızın şiddetin çeşitli yönlerden sebep ve sonuçlarını bir bütün olarak değerlendirip kavrayabilmelerini amaçlıyoruz. Böylelikle toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız. 
KADEM olarak inandığımız değerler gereğince herkese ve her türlü şiddete karşı duruşumuzu bu çalışma vesilesiyle yeniden hatırlatmak isteriz” denildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete