GÜNDEM

HEDİYE KARAVANI, BATMAN'DA

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğinde Doğu ve Güneydoğu Bölgelerindeki çocuklar için hazırlanan Hediye Karavanı, Batman'a geldi.

HEDİYE KARAVANI, BATMAN'DA
05-01-2021 17:18
Google News


AMAÇ, ÇOCUKLARIN EVDE KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRMELERİNİ SAĞLAMAK
koronavirüs salgını nedeniyle sokakta oyun oynayamayan çocukların evde keyifli vakit geçirebilmeleri için hazırlanan, içerisinde kutu oyunlar ve oyuncakların bulunduğu Hediye Karavanı’nın kente gelmesi dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bahçesinde program düzenlendi.

ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR DÜNYA OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Sosyal Hizmetler il Müdürü Ümit Çiçek, programda yaptığı konuşmada, tüm dünyayı etkisi altına alan salgının en çok çocukları etkilediğini söyledi. Uygulanan kısıtlamalar ve okullarının uzaktan eğitime geçmesine bağlı olarak çocukların daha çok ev ortamında vakit geçirdiğini kaydeden Çiçek, Hediye Karavanı'nın çocukların aileleriyle oyunlar oynayarak daha güzel ve verimli vakit geçirmelerine olanak sağladığını aktarırken “Hepimizin ortak gayesi olan çocuklarımıza daha güzel bir dünya oluşturmak ve sürdürmek arzusu çalışma şevkimizi her zaman diri tutacaktır” dedi.

BATMAN’DAN SONRA MARDİN VE DİYARBAKIR’A GİDECEK
Spor Kulüpleri Federasyonu Temsilcisi Tuğba Baylan da çocukları pandemi döneminde aileleriyle eğlenceli ve eğitici vakit geçirebilecekleri dokuztaş, üç taş, parmak maç, dama, mangala ve satranç gibi oyunları içeren hediyelerle buluşturduklarını söyledi.

Hediye Karavanı, ilimizden sonra Mardin ve Diyarbakır'da yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara oyuncaklar dağıtmak üzere yola çıktı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete