GÜNDEM

"HEFTRENG" DERGİSİ TANITILDI!...

Üç ayda bir Batman’da çıkacak olan “Heftreng” isimli derginin tanıtımı amacıyla Mado Cafe’de kahvaltılı basın toplantısı yapıldı.

"HEFTRENG" DERGİSİ TANITILDI!...
09-06-2014 20:44
Google News

Yapılan toplantıya derginin sahibi Ömer Cangir, Araştırmacı-Yazar Zeynel Abidin Zinar, bazı STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Heftreng Dergisi sahibi Ömer Cangir, “82 yıl önce Hawar dergisi Heftreng dergisinden farklı olarak vatan topraklarının dışında yayın hayatına başlamıştı. Heftreng kelimesi Kürd kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Bu isim çok onurlu, değerli ve kutsaldır. Bu nedenlerden dolayı dergimizin adını Heftreng koyduk.” Dedi. Heftreng dergisinin 15 Mayıs’ta Kürd Dili Bayramında yayın hayatına başladığını vurgulayan Cangir, “Heftreng  bilimin ve bilgeliğin sesidir. Kürd dili ve edebiyatının sesidir. Kardeşliğin, doğruluğun, eşitliğin ve onurun sesidir. Heftreng, bütün sanatların renklerini içinde barındırdığından dolayı çok sesli ve çok renklidir. Heftreng, Baba Tahırê Kurdî, Smaîlê Cizîrî, Ehmedê Xanî, Melayê Cizîrî ,Feqiyê Teyran, Mela Seîdê Kurdî gibi bilginlerin güneşinin ışığı altında yayın hayatına başlamıştır. Heftreng’in kapısı herkese açıktır. Bütün kardeşlerimiz renklerini, kimliklerini ve edebiyatlarını dergimizde tüm Kürd halkı ile paylaşabilirler.” İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?