GÜNDEM

HEKAP, ZILGITLARLA KURULUŞUNU İLAN ETTİ

Batman Helkıs Kadın Platformu (HEKAP), kuruluşunu deklere etti. HEKAP’ın, Atlıhan Park Otel’de düzenlenen ilk basın toplantısına platform üyesi dernek ve sendikaların kadın üyeleri ile barış anneleri katıldı.

HEKAP, ZILGITLARLA KURULUŞUNU İLAN ETTİ
30-04-2018 02:06
Google News

“GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRİYORUZ”

Kuruluş deklarasyonunu okuyan Eğitim Sen Eş Başkanı Fehmiye Baskın “Özellikle kadın intiharları ile anılan kentimizde ölümlerin kaderimiz olmadığının başka bir yaşamın mümkün olduğunun bilinciyle el ele veriyoruz. Yine son dönemde artan çocuk istismarları olaylarında kadınların bu kentin en temel öznesi olarak bu vakaların peşini bırakmayacağının bilincindeyiz. İstismarcıların hak ettikleri hukuki yaptırıma uğrayıncaya kadar peşlerinde olmak boynumuzun borcudur. Kadına yönelik şiddet, toplumsal hayatın farklı alanlarında kadınların yaşadığı ayrımcılığın en belirgin göstergelerinden biridir. 2017 yılında 409 kadın ve kız çocuğunun öldürüldüğü, 332 cinsel saldırının gerçekleştiği, 387 çocuğun cinsel istismara uğradığı kayıt altına alınmıştır. Görüyoruz, farkındayız ve sessiz kalmayacağız. Yaşamı savunmaya devam edeceğiz” dedi. Deklarasyonun okunmasından sonra barış anneleri zılgıtlar çekerek, HEKAP’ın kuruluşun kutladı.

HEKAP Üyeleri: Eğitim Sen, Ses, Genel İş, Tarım Orkam Sen, Tabipler Odası, Demokratik İslam Kongresi, Barış Anneleri, CHP, İHD, HDP, DBP, TJA, DTK, Çevre Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete