SİYASET

“HEKİMLER, GÜVENLİK SORUŞTURMASI MAĞDURU”

Batman’ın Fahri Vekili olarak görevlendirilen HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonrası güvenlik soruşturması sebebiyle mesleğe başlatılmayan doktorların sorunlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

“HEKİMLER, GÜVENLİK SORUŞTURMASI MAĞDURU”
20-09-2018 19:28
Google News

 “MERDİVEN ALTI ÇALIŞMAYA ZORLANIYORLAR”

Gergerlioğlu “Zulmün aracı haline gelmiş KHK ile doktorluk mesleğine gönül vermiş gençlerimiz mağdur ediliyor. Güvenlik soruşturmasında bakılanlar anne baba hangi legal siyasi partiden, sosyal medya ve ailede KHK’lı var mı? Ataması yapılmayan doktorlar kaçak yollarla merdiven altı çalışmaya zorlanıyor. Bana ulaşan bilgilere göre ataması yapılmayan ve doktorluk mesleğine başlayamayan meslektaşlarım, geceleri düşük paralar karşılığı kaçak yollarla hastanelerde nöbet tutuyor” dedi.

KAÇ DOKTOR, GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇEMEDİ?

Gergerlioğlu, soru önergesinde “Eşleri veya başka yakınlarının ihraç olmaları sebebiyle, TUS’u kazanmış ama ataması yapılmamış yurttaş sayısı kaçtır? Masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği ilkesi göz önüne alındığında kişilerin yakınlarına isnat edilen suçlardan dolayı cezalandırılması Hukuk Devleti ilkesiyle çelişmemekte midir? Güvenlik soruşturması olumsuz geldiği için ataması yapılmayan doktor sayısı kaçtır? Bu mağduriyetlerin giderilmesi için Sağlık Bakanlığının yaptığı çalışmalar nelerdir?” sorularını yöneltti. (HDP basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete