GÜNDEM

HEM BAĞIMLILIKTAN KURTULACAKLAR HEM DE İŞ SAHİBİ OLACAKLAR

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)’nun ortağı olduğu “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Arttırılması” projesi, 19 Ekim’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Avrupa Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenecek olan imza töreni ile birlikte start alacak.

HEM BAĞIMLILIKTAN KURTULACAKLAR HEM DE İŞ SAHİBİ OLACAKLAR
14-10-2016 18:46
Google News

Ankara’da düzenlenecek olan imza törenine Vali Ahmet Deniz, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir’in katılması bekleniyor.

PROJE, KENTTEKİ KURUMLARIN ORTAKLIĞI İLE YÜRÜTÜLECEK

BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Arttırılması”nı öngören projeyi, DİKA’nın desteğiyle hayata geçireceklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü,  Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İş Kur, Belediye, Emniyet Müdürlüğü, madde bağımlıları ve yakınlarının ortaklığında yürütülecek olan proje, 12 ay sürecek.

BATSO BİNASI, TEDAVİ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Proje kapsamında yeni BATSO binası tamamlandıktan sonra kurum, yeni binaya taşınacak. Akyürek Mahallesinde bulunan eski BATSO binası ise madde bağımlıları için tesise dönüştürülecek. Eğitim materyalleri hazırlanacak, temel becerilerin geliştirilmesi serisi uygulanacak, madde bağımlılarına ve ailelerine yönelik rehabilitasyon programı uygulanacak, mesleki eğitimler verilecek, internet sitesi kurulacak ve kültürel faaliyetler yürütülecek.

HEDEF GRUP: RİSK ALTINDAKİ ÇOCUK VE GENÇLER

150 madde bağımlısı, 150 madde bağımlısı yakını, 14–19 yaş grubunda yer alan risk altındaki 500 kişi, madde bağımlısı vatandaşla muhatap olacak 50 kurum ve kuruluş yetkilisine yönelik yürütülecek 231.218,64 Euro maliyetli projenin % 27.908 Euro (% 12,7)’si DİKA tarafından sağlanacak.

BAĞIMLILIKTAN KURTULANLAR İSTİHDAM EDİLECEK

Projeye katılım sağlayıp, uygulanacak olan eğitim programı ile birlikte bağımlılığından kurtulacak olan katılımcıların, istihdam edilebilirliği artacak. Böylece madde bağımlısı veya bulaşma riski olan kişilerin, iş hayatına katılım oranı arttırılacak, bunların işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak.

VAHİM TABLO: BAĞIMLILIK YAŞI 10’A KADAR DÜŞTÜ

Batman Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu’nun yapmış olduğu ev ziyaretlerinden aldığı verilere göre Batman’da 200 madde bağımlısı ile yapılan görüşmede, bunların yaş grubunun 10–14 yaş 8 kişi, 15–19 yaş 115 kişi, 20–14 yaş 46 kişi, 25–29 yaş 20 kişi, 30 ve üstü yaş 11 kişi olduğu tespit edildi. BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, hazırladıkları projenin önemine dikkat çekerek bütün çalışmaların bizzat takipçisi olacağını, sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete