EĞİTİM

HEM’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Halk Eğitim Merkezi…

HEM’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR
21-11-2016 22:40
Google News

Kısa adı HEM…

Daha önce Batman’ın farklı bir semtindeydi kurumumuz.

Ancak daha iyi koşullarda hizmet vermek ve daha derli toplu çalışabilmek için, Gap Mahallesi 2503. sokakta bulunan ve FETÖ nedeniyle kapanan bir dershane binasına taşındı.

4 katlı binada değişim-dönüşüm ve tadilat çalışmaları sürüyor.

Anlayacağınız yoğun günler geçiriyor Batman HEM.

Yoğun mesaiye rağmen, hizmette ise sınır tanımıyor.

Üniversiteye hazırlanan gençlere ücretsiz destekleme kursları açıyor,

Bünyesinde açtığı tekstil üretim atölyesinde kadınlara meslek edindiriyor,

Anasınıfı aç, spor salonu, ebru kursu açmaya hazırlanıyor…

Güzel işlere imza atıyor anlayacağınız.

Nerede güzel bir iş yapılırsa, Sonsöz ekibi oradadır” deyip muhabirimizle birlikte HEM’in yolunu tutuyoruz.

Her hafta bir kurs-atölyesini tanıtacağımız HEM’de, söyleşi dizimize Destekleme ve Yetiştirme Kursu yani Ücretsiz Dershane Kursu ile başlıyoruz.

 

***

OSMAN ATMALAR, SIRA DIŞI BİR İDARECİ

HEM Müdürü Osman Atmalar, Batman şartlarına göre sıra dışı bir müdür. İşi, birim yetkililerine devredip masasında çay keyfi yapan idarecilerden değil. Her işi en ince detayına kadar inceliyor, kurumdan hizmet alan, hizmet vermek üzere istihdam edilen herkesle birebir ilgileniyor. Sayın Atmalar ile görüşüyoruz ilkin. Atölye ve kurslar hakkında bilgi alıyoruz.

İBRAHİM VURAL’I TANIYALIM ÖNCE

Sayın Atmalar’dan sonra Müdür Yardımcısı İbrahim Vural geliyor yanımıza. Sayın Vural, 1974 yılında Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde doğmuş, Trakya Üniversitesi Mesleki Teknik Yüksekokulu Tekstil Bölümü’nü ve Ege Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirmiş. Aynı zamanda ebru alanında kendini geliştirmiş ve hocalık yapmış. Şuanda Açık Öğretim Fakültesi Konaklama Hizmetleri İşletmeciliği’nde son sınıfı okuyan Vural, 2 yıldır Halk Eğitim Merkezinde Müdür Yardımcılığı görevini yapıyor.

37 SINIFTA 1250 ÖĞRENCİ, 38 ÖĞRETMENLE DERS GÖRÜYOR

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 1250 öğrencinin kurs gördüğünü öğreniyoruz. 37 sınıf açılmış ve 38 öğretmen görevlendirilmiş bu öğrenciler için. Sınıfların tamamı, HEM binasında.

KURSLAR ÜCRETSİZ

Genel Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcımız Sayın Vural, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının önemine dikkat çekiyor. Ücretsiz kurslar sayesinde, çocuğunu dershaneye kaydettiremeyen ailelerin üzerinden maddi bir külfetin kalktığını belirterek “HEM’de açtığımız kurslarda, lise mezunlarına yönelik ücretsiz destekleme kursu veriyoruz. En az özel dershaneler kadar ciddi bir çalışma programı ile imkânlarımızı seferber ederek öğrenci arkadaşlarımızı üniversiteye hazırlıyoruz. Bu hizmeti aslında uzun yıllardır veriyoruz ama bu yıl yeni HEM binamızda bütün kursları tek çatı altında topladık, hocalarımızı Milli Eğitim Müdürlüğü’nden istihdam ettik. Bu, işi daha profesyonel bir düzeye getirdi. Ve inanıyorum her yıl üniversiteye yolladığımız öğrenci sayısı, bu yıl da rekor düzeyde olacak. Bu konuda iddialıyız” diyor.

SINIFLARI GEZİYORUZ

Şimdi ziyaret zamanı… Genel Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcımız İbrahim Vural ve Destekleme-Yetiştirme Kurslarından Sorumlu Müdür Yardımcımız Hasan Tekin ile birlikte, bir sınıfa konuk oluyoruz. Öğretmenimiz Sevgi Kurt ve sınıftaki öğrencilere keyifli bir sohbet gerçekleştiriyoruz. Öğrencilere bakılırsa, iyi bir üniversitede, iyi bir bölüm okumakta iddialı hepsi…

“BURADA İYİ İŞLER YAPILIYOR”

Hafta içi 4 gün, hafta sonu ise 2 gün, bu binada ve bu sıralarda kurs veriliyor öğrencilere. Dershane fiyatlarının hızla yükseldiği Batman’da, HEM’in bu çalışması takdire şayan. Çocuğunu dershaneye göndermeye imkânı olmayan aileler, HEM’deki ücretsiz kurslar sayesinde bu açığı rahatlıkla kapatabiliyor. Kurum idarecisi de, yöneticileri de, öğretmen ve hatta öğrencileri de burada pek bir iddialı… Evet, biz de emin oluyoruz, HEM’de güzel şeyler oluyor. Gelecek hafta HEM’in başka bir kursu ile karşınızda olacağız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete