GÜNDEM

HEM’İN GENÇLERİ

Her hafta Halk eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünün kurs ve eğitimlerini tanımaya ve tanıtmaya devam ediyoruz.

HEM’İN GENÇLERİ
27-01-2017 20:15
Google News

HEM, HAYATIN HER ALANINDAN İZLER TAŞIYOR

Müdürlüğünü Osman Atmalar’ın yaptığı HEM; eğitim, iş kabiliyetini arttırma, anasınıfı ve sertifikalı kursların yanında, kültür-sanat etkinlikleriyle de tüm halkın hizmetinde. Hayatın her alanından izler taşıya HEM, kurs ve atölye çalışmalarıyla da takdiri hak ediyor.

GENÇLİK EVİ, KOMANDO CADDESİNDE

HEM binasında Genel Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim Vural tarafından karşılanıyor, Komando Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezine doğru yol alıyoruz. Gençlik Merkezinin Sorumlusu Emrullah Girgin ile tanışıyoruz. Sayın Girgin, işini severek yapan ve gençlerin dilinden anlayan biri. Kursları özenti ile tanıtıyor bize…

TEK BİNADA 25 KURS

Çalışmak isteyene fiziksel mekân ve binalar yetersiz kalıyor. Zira Gençlik Evinde, tek binada 25 kurs faaliyet gösteriyor. Hafta içi-hafta sonu ya da sabah-öğlen-akşam kursları ile tam 25 kursa ev sahipliği yapıyor.

MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ SINAVINA HAZIRLANANLAR BURAYA

Müzik kursunun kapısını aralıyoruz. Kurs Öğreticisi Sarp Arıcılar, 15 kursiyere piyano, gitar, keman ve diğer müzik enstrümanlarına yönelik eğitim verildiğini belirtiyor. Bir enstrüman çalarak hayatını daha zevkli hale getirmek ya da müzik öğretmenliği sınavına hazırlanmak isteyenler için bu kurslar iyi bir fırsat…

RESİM SANATINA İLGİ DUYANLARA HAFTANIN 7 GÜNÜ KURS

Resim Kursun öğrenciler, kalem-kâğıt önlerinde, harıl harıl resim çiziyor. Karakalem, yağlıboya… Ne ararsanız var… Kurs Öğreticisi Ümit Dervişoğlu, haftanın 7 günü toplam 90 kursiyere, resim dersi verildiğini belirtiyor. Yetenek sınavına hazırlanıyor ya da resim sanatına ilgi duyuyorsanız hiz zaman kaybetmeden bu kursa gelebilirsiniz…

HIZLI KLAVYE Mİ KULLANMAK İSTİYORSUNUZ?

Kâtiplik sınavına hazırlanan, iş arayan, zamandan tasarruf etmek isteyenler için hızlı klavye kullanma kursu düzenleniyor. Kurs Öğreticisi Nesrin Toprak, 20 öğrenciye etaplar halinde ders verildiğini belirtiyor.

BİLGİSAYAR KULLANMAYI ÖĞRENİYORLAR

Bilgisayar… İş ve eğitim hayatının vazgeçilmezi… İş hayatında tercih edilen biri olmak ve hayatının her alanını kolaylaştırmak isteyenler için 160 saat süreli bilgisayar kullanma kursu düzenleniyor. Kurs Öğreticisi Hüseyin İşkan, 20 öğrenciyle burada ders işliyor.

İNGİLİZCE KURSLARINDA 80 ÖĞRENCİ DERS GÖRÜYOR

İngilizceye yönelik 4 sınıf açılmış Gençlik Merkezinde. Sabah-öğlen kurslarında toplam 80 öğrenci ders görüyor. Buradan aldığınız sertifika, resmi belge niteliği taşıyor ve iş hayatınızda size yardımcı oluyor.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ AUTOCAD KURSU, İŞ HAYATI İÇİN ÖNEMLİ 

İş hayatınızda size yardımcı olan kurslardan biri de Bilgisayar Destekli Autocad Kursu… Hafta içi ve hafta sonu kurslarında 40 öğrenci ders görüyor.

SURİYELİLERE TÜRKÇE DERSİ

Suriyeliler için açılan kursları geziyoruz. Halk Eğitim Merkezi tarafından Gençlik Evinde açılan Türkçe kursunda 40 mülteciye ders veriliyor.

DİKSİYONUNU GELİŞTİRMEK İSTEYENLER BURAYA

Telaffuzunuzu düzeltmek ve diksiyonunuzu geliştirmek istiyorsanız burada size göre bir kurs var. 50 kursiyerin bulunduğu sınıfta size diksiyon dersi veriliyor.

45 ÖĞRENCİ, İŞARET DİLİNİ ÖĞRENİYOR

Engelli yakınlarınız var ve bunlarda iletişim kurmak ya da bu alanda bir iş bulmak istiyorsanız işaret dili kursuna kayıt yapabilirsiniz. 45 başvurunun yapıldığı kurs, önümüzdeki günlerde başlayacak.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MUHASEBE KURSU İLGİ GÖRÜYOR

İş alanında tercih edilen kurslardan biri bilgisayar destekli muhasebe kursu. Şu anda 17 öğrenci, bu kursta eğitim görüyor. Uygulamalı verilen dersin sonunda katılımcılara sertifika veriliyor.

TİYATRO HEVESLİLERİ BURADA

Tiyatro meraklıları da burada. Henüz müracaatların alındığı kurs, yeterli öğrenci sayısına ulaştığında start alacak. Böylece tiyatroseverler için hayat, daha hareketli hale gelecek.

HARİKALAR YARATMAK İSTEYENLER İÇİN TASARIM KURSU

Bilgisayarda ileri düzeye gidip harikalar yaratmak isteyenler için web tasarım kursları düzenleniyor. Müracaatlar henüz devam aşamasında. Dergi ve gazete tasarımına ilginiz var ise sakın geç kalmayın…

EN RENKLİ KURSLARDAN BİRİ: FOTOĞRAFÇILIK

Basın-yayın alanında da en fazla ilgi gören kurslardan birindeyiz şimdi de. Objektiflerin ucunda fotoğrafçılığı öğreniyor gençler. Fotoğrafçılık kursu için zaman zaman doğaya çıkıp fotoğraf çekiyorlar, kurs sonunda ise sergi açıyorlar. Fotoğrafçılığı sanata ve geçim kaynağına dönüştürmek için iyi bir fırsat…

KÜTÜPHANESİ HİZMETİNİZDE

Gençlik Merkezinin Kütüphanesi de hizmetinizde. Aynı anda onlarca kişiyi ağırlayabilen salonu ile kitap okumak ya da sınavlara hazırlanmak isteyen vatandaşlar, Gençlik Evinin kütüphanesinde…

KANTİNİNDE DİNLENEBİLİRSİNİZ

Kurslar yoğun. Bilgi ve beceri ağırlıklı kurslarda, dinlenme molaları veriliyor. Molalarınızı, Gençlik Evinin kantininde geçirebiliyor, atıştırmalık yiyecek ve içeceklerinizi tükettikten sonra, dinlenmiş halde kurslara devam edebiliyorsunuz…

BAHÇE EMRİNİZDE

Özellikle güneşten faydalanmak ve temiz hava almak istediğiniz zamanlar istifade edebileceğiniz bir bahçesi var Gençlik Merkezinin. Konuklarına ev rahatlığı sunan Gençlik Merkezi, bahçesiyle de emrinizde…

HAYATINIZI VERİMLİ HALE GETİRİN

Vatandaşlar hangi alanda bilgi ve becerilerini arttırmak istiyorsa, o alanda kurs açıyor HEM. Hayatınızı verimli hale getirmek ve tercih edilebilirliğinizi arttırmak için size koca bir fırsat sunuyor aslında. Sizler de hayatınıza kalite kazandırmak, becerilerinizi ve bilginizi arttırmak için HEM’in kurslarından faydalanmalısınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete