ROPÖRTAJ

HEM’İN KURSLARI, GENÇLERE UMUT VAADEDİYOR

Halk Eğitim Merkezi (HEM)’nin yetiştirme ve destekleme kursları ile tekstil atölyesinden sonra şimdi de bilgisayarlı kurslarını tanıtmak için yollardayız.

HEM’İN KURSLARI, GENÇLERE UMUT VAADEDİYOR
19-12-2016 23:39
Google News

ATMALAR VE VURAL TARAFINDAN KARŞILANIYORUZ

Gap Mahallesindeki 5 katlı yeni binasında “hizmete devam” diyen Halk Eğitim Merkezi’nde, Kurum Müdürü Osman Atamalar ve Genel Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim Vural tarafından karşılanıyoruz.

BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYARLI MUHASEBE KURSLARINI GEZİYORUZ

Halk Eğitim Merkezi, hem kendi binasında hem kurum ve kuruluşların binalarında hem de kültür merkezlerinde çeşitli kurslar açarak gençlere ulaşıyor. Kurum binasında düzenlenen bilgisayar kullanma ve bilgisayarlı muhasebe kurslarının, en fazla rağbet gören kurslar olduğunu öğreniyoruz.

SERTİFİKALAR, İŞ BULMADA YARDIMCI OLUYOR

HEM Müdürü Osman Atmalar ve Genel Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcımız İbrahim Vural, bilgisayar kullanma ve bilgisayarlı muhasebe kurslarının sonucunda alınan sertifikaların önemine dikkat çekiyor. Bu kursların sonunda alınan MEB onaylı sertifikalar, hem iş kurma ve iş bulmada hem de çeşitli sınavlarda büyük önem taşıyor.

BİLGİSAYAR KULLANMAYI ÖĞRENİYORLAR

Kurs Öğreticileri Hüseyin Çelik ve Abdulkadir Aydın’ın “bilgisayar kullanma” kurslarını ziyaret ediyoruz. 70’e yakın kursiyerin bulunduğu bilgisayar kullanma kursları, hafta içi-hafta sonu ve sabah-akşam kursları şeklinde düzenleniyor. Bilgisayar kullanma kurslarında eğitim, sıfırdan başlıyor. Bilgisayarı tanıyan öğrenciler, basit ve en sık karşılaşılan programları kullanmayı öğreniyor. 160 saatin sonunda öğrenciler, sertifika sahibi oluyor.

BİLGİSAYARLI MUHASEBE, İŞ ARAYANLARIN KURSU

Kurs Öğreticisi Leyla Kavak tarafından verilen bilgisayarla muhasebe kursunu geziyoruz şimdi de. Toplamda 70 öğrenci, bilgisayarlı muhasebe öğrenmek için hafta içi ve hafta sonu, HEM’in yolunu tutuyor. Genç kursiyerler, iş bulmak için bilgisayarlı muhasebe öğrenme ihtiyacı hissettiklerini ve HEM’de aldıkları eğitimin sonunda aldıkları sertifikalarla iş bulma şanslarının arttığına dikkat çekiyor.

GENÇLİK EVLERİ VE KURUMLARDA DA KURSLAR DÜZENLENİYOR

Demin de dediğim gibi, Halk Eğitim Merkezi, sadece kendi binasında değil, gelen taleplere göre Gençlik ve Spor müdürlüğüne bağlı gençlik ve kültür evlerinde, eğitim yuvaları ve kuruluşlara ait binalarda da bilgisayar ve bilgisayarlı muhasebe kursları düzenliyor. Yoğun rağbetten dolayı bu kursları daimi ve düzenli hale getirdiklerini belirten Müdür Yardımcısı İbrahim Vural “HEM, gençlerin yanındamesajını veriyor. “Yeter ki gençler, öğrenmek istesin, HEM olarak kentin en işlek noktalarından en ücra köşelerine kadar her yerde kur açıp, gençlere ulaşmanın gayreti içindeyiz” diye de ekliyor.

HEM MÜDÜRÜ ATMALAR, GENÇLERE SESLENİYOR:

Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Osman Atmalar da kurslarla Batman gençliğinin yanında yer almaya devam edeceklerini belirterek “Yeni binamızda bir yandan düzen kurma çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da kurslarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. HEM olarak, talep edilen her alanda kurs açmaya hazırız. Gelen bütün talep ve eleştirileri en ince ayrıntısına kadar önemsiyor, kurum çalışmalarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Açtığımız kurslara gösterilen talepler de bunun göstergesidir. Gençlerimizi, iş kurabilmek, iş bulabilmek ve becerilerini arttırabilmek için HEM binasına bekliyoruz” ifadelerini kullanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete