GÜNDEM

HEM’LERDE YENİ DÖNEM...

Mesleki Eğitim Merkezi 2017 Haziran Dönemi Kalfalık ve Ustalık Sınavları yapıldı.

HEM’LERDE YENİ DÖNEM...
21-06-2017 18:45
Google News

Batman’da Mesleki Eğitim Merkezinde yapılan sınavlarda 132 kalfa adayı ile 117 Usta adayı ter döktü. Sınavlarda başarılı olan adaylara, hak ettikleri belgeler, törenle verilecek. Mesleki Eğitim Merkezlerinin, zorunlu eğitim kapsamına alındığını söyleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu “Mesleki Eğitim Merkezileri (çıraklık eğitimi) 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamına alındı. Yapılan değişikliklerle kurumumuz hem ortaöğretim kurumu statüsüne geçti hem de zorunlu eğitim kapsamına alındı. Bundan böyle kuruma dışarıdan çırak kaydı yapılabilecek, merkezi sınav olan TEOG sınavı ile de tercih edilebilecek” dedi.

“15 BİNİ AŞKIN KİŞİYE BELGE VERDİK”

Batman’da 1989 yılında kurulan Halk Eğitim Merkezi’nin, bu güne kadar 15 bine aşkın kişiye kalfalık ve ustalık belgesi verdiğini belirten Ulu “Yeniden yapılanma ile kurumumuzda 4 yıllık mesleki eğitimlere başlandı.. Çıraklar 3. yılın sonunda kalfalık, 4. yılın sonunda ise ustalık belgesi alıp mezun olacak. Fark derslerini verenler, meslek lisesi diploması alabilir, üniversite sınavlarına girebilirler. 2017/2018 öğretim yılı için 11 farklı alanda 540 kontenjan belirledik. Hem TEOG sınavlarından hem de dışarıdan lise mezunu, üniversite mezunu olanlar da kayıt yaptırabilirler. Yapılandırma ile, çıraklarımız Açık Öğretim Lisesine de kayıt yaptırabilirler. Okudukları 4 yıl boyunca haftada 1 gün okul, 5 gün işletmeye giderek asgari ücretin % 30’undan az olmamak şartıyla işletmeden ücret alacaklar. Bu ücretin bir bölümü ve genel sağlık sigortaları, devlet tarafından ödenir” dedi.

“TEOG İLE 12 ALANDA MESLEK EĞİTİMİ ALABİLİRSİNİZ”

Yeni öğretim yılında TEOG sınavları ile öğrenci alınacağını açıklayan Ulu “18 yaş üstü kayıtlarımız 1 Eylül’e kadar devam edecektir. Çıraklıktan gelen meslek erbapları, işsizlik oranının diğer meslek okullarına nazaran daha az olması nedeniyle işverenlerce de tercih edilmektedir” diyerek Batman Mesleki Eğitim Merkezine TEOG ile öğrenci alacak bölümler Giyim Üretim Teknolojisi 34, Elektrik-Elektronik Teknolojisi 68,Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri 68, Metal Teknolojisi 34,Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 68, Motorlu Araçlar Teknolojisi 68,Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme 34,Yiyecek İçecek Hizmetleri 68,Tekstil Teknolojisi 34,Makine Teknolojisi 34, Bilişim Teknolojisi 34 bilgisini paylaştı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?