SPOR

Hem yüksek İletişimci hem futbol yöneticisi

16 Haziran 2022 Perşembe günü tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesi kulisler hareketlenirken yönetime girecek isimler de yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Hem yüksek İletişimci hem futbol yöneticisi
14-06-2022 01:42
14-06-2022 13:45
ANKARA
Google News

Servet Yardımcı’nın aday olamamasından sonra koltuğun güçlü adayı Mehmet Büyükekşi Süper Lig kulüplerinin yarı oranında desteğini alırken görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor.

 Bu aradaTrabzonsporKulübübaşkanı Ahmet Ağaoğlu’nunKulüplerBirliğibaşkanlığınıyürüttüğübirlik, yapılantoplantıdafarklıgörüşlerinortayaçıkmasıüzerinekimedestekverecekleriyönündeserbestbırakıldı. Trabzonspor Mehmet Büyükekşi’yeimzaverirkenyönetimeönereceğiisimkonusunda son kararınıvermedi.

YÖNETİM İÇİN LİYAKAT ÖNEMLİ

Yıldırım Demirörenyönetimindebaşarılıçalışmalaryapan Fuat Guguloğlu’nun ismi yeniden gündeme gelirken Guguloğlu’na Ahmet Ağaoğlu’da destekverdi. Guguloğlu içinsiyasetinenüstmakamı da LİYAKAT dedi ve bukoridorda hem yüksekiletişimci hem de futbolyöneticiliğindebüyüktecrübekazanan Fuat Guguloğlu ismi sınıfı geçti.

Futbolu çok seven ve çokönemseyenCumhurbaşkanıRecepTayyip Erdoğan ileSporbakanı Mehmet MuharremKasapoğlu’da TFF’de görev yapacak isimleri çinli yakatabüyükönemveriyor.

KULÜPLERİN ORTAK ADAYI

Türkiye'ninenbüyük reklam ajanslarındanMedialife ve Medialiven ajans başkanıolan Fuat Guguloğlu TürkiyeFutbolFederasyonueskiyönetimkuruluüyesiolmaklabirlikte, Trabzonsporeskibaşkanı Nuri Albayrak'ındanışmanlıkgörevinisürdürüyor. Guguloğlu, transfer ve iletişimkuruluüyeliğininyanındaTürkiyeGüreşFederasyonueskiyönetimkuruluüyeliği de yaptı. Guguloğlu ayrıca, Ofspor ve Yalısporkulüplerinde de ikincibaşkanlıkgörevindabulundu. Fuat Guguloğlu TFF yönetiminegirmesihalindeyenidenyeraldığı GZT Giresunspor’daAsbaşkanlıkgörevindenistifaedecek.   

GÖREV SÜRESİ 1 YIL OLACAK

TFF OlağanüstüGenelKurulu, 16 Haziran'daAnkara'dayapılacak. Çoğunluksağlanamazsa, üçteikilikçoğunlukaranmaksızın salt çoğunlukla 17 Haziran'da seçime gidilecek. Başkanlığaseçilecekkişi, biryılboyunca TFF koltuğundaoturacak. 2023 Haziran'ındaysa 4 yıllıkbirdönemiçinolağangenelkurulgerçekleştirilecek. İkiaday da henüzyönetimealacaklarıisimleri tam olaraknetleştirmişdeğil.

KİMİN, KAÇ DELEGESİ BULUNUYOR?

TFF genelkurulunda oy kullanacakolandelegelerindağılımındaenbüyükgüçSüperLigekiplerinde. İşegeneldağılım:

SüperLig: 133

TFF 1. Lig: 36

TFF 2. Lig: 37

TFF 3. Lig: 54

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu: 10

Profesyonel Futbolcular Derneği: 1

TürkiyeFutbolAntrenörleriDerneği: 1

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği: 1

EngelliSpor Federasyonları: 1

FIFA veya UEFA İcraKuruluÜyeleri: 2

FIFA veya UEFA KomiteleriGörevlileri: 2

Eski TFF Başkanları: 11

EnÇokUlusalarasıMaçYöneten FIFA Hakemi: 5

50 üzeri Milli Olan Futbolcu: 5

EnFazla Milli TakımTeknikDirektörlüğüYapanlar: 5

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete