GÜNDEM

HEMŞERİMİZ GÜNAYDIN, TÜRSAB BAŞKANLIĞINA ADAY

Tigris Travel Başkanı Batmanlı Hemşerimiz Davut Günaydın, TÜRSAB Genel Başkan Adaylığını açıkladı.

HEMŞERİMİZ GÜNAYDIN, TÜRSAB BAŞKANLIĞINA ADAY
31-07-2019 19:24
Google News

 

 

İstanbul’da kahvaltılı toplantıda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB Başkan adaylığını TÜRSAB Tek Yürek sloganı ile açıklayan Günaydın “Artık TÜRSAB’a ihtiyacı olanları değil, TÜRSAB’ın ihtiyacı olanları seçmek gerekiyor” dedi.
TÜRSAB HERKESİ KUCAKLAMALI
TÜRSAB yönetiminde görev alanlar, turizmin tanınmış isimleri ve yurdun farklı illerinden seyahat acentelerinin bulunduğu 420 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Günaydın “Camia birlik istiyor. Bölüne, bölüne yok oluruz, bölüşe, bölüşe tok oluruz. TÜRSAB herkesi kucaklamalıdır. Biz vaat eden değil, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan ekip olarak geliyoruz. TÜRSAB’ın itibarı ve saygınlığı, Kültün ve Turizm Bakanlığı ve devlet katında, en süt seviyeye getirilmelidir. Ayrımcılık ve kutuplaşmaya son verilmeli. TÜRSAB’a güveni yeniden kazandırmalıyız” dedi.
130 GÜN SONRA SEÇİM VAR
Sektörün sorunlarından bahseden Günaydın “Acenteler, turizmde kişi başı gelir 600–700 dolar iken rekabet yapamaz. Taraflarla masaya oturup bunu düzeltmeliyiz. Servis bedelleri 10 yıldır zam görmedi. Bunların tefe tüfeye endeklenmesini sağlayacağız. Türkiye’ye turist getiriyoruz. Getirdiğimiz turisti taşıyamıyoruz. Transfer araçlarından birçok belge isteniyor. Oteller için transfer yapabilir maddesi bulunurken, seyahat acentelerinin çalışabilmesi mümkün değildir. Hac umre sistemi güncellenmeli. Turist rehberliği sorunumuz, müze bileti sorunumuz çözülmeli.  Acentelere teşvikler sağlanmalı.  İncoming gelirleri, ihracat sayılmalı.
acentelerin gelirlerini artıcı çalışmalar yapılmalı. Acenteler dururken otellerde rezervasyon alıyor. Kıbrıs’ta acente olmadan otellerde yer verilmeyen bir model var. Bunu bu Türkiye’de uygulamamız gerekiyor. Önümüzde heyecan dolu yaklaşık 130 gün var”
dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete