SPOR

HENTBOL PANORAMA

Erkekler Süper Lig Hentbol Ligi’nde ilk devre sona erdi.

HENTBOL PANORAMA
23-12-2018 19:01
Google News

13 takımın mücadele ettiği ligde heyecan dolu karşılaşmalar birbirini kovaladı. İlk devre bitiminde süper ligde ilk defa mücadele eden 1955 Batman Belediye Erkekler Hentbol Takımının durumunu ele alacağız. 

Sezona ilk 3 sırayı hedefleyerek başlayan 1955 Batman Belediye Erkekler Hentbol Takımı, ligin ilk yarısında beklenen performansı göstererek istediğini aldı ve ligin ilk yarını 3. sırada tamamladı.

İLK DEVRE HERŞEY YOLUNDA GEÇTİ

Temsilcimiz, ligde adeta tozu dumana kattı. 1955 Batman Belediye Hentbol Takımı, lige 32-30’luk Maliye Piyango galibiyeti ile başladı. Ligde oynadığı ilk 6 maçı galibiyetle tamamlayan temsilcimiz, ilk yarıda oynadığı 11 maçtan, 8 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Mağlubiyetlerden birini kendi evinde Beykoz Belediyespor karşısında alırken, diğeri deplasmanda Beşiktaş’a karşı alındı. Beraberlik karşılaşmasını ise kendi evinde son saniyede yediği gol ile Selka Eskişehir karşısında aldı.

Ayrıca Temsilcimiz ilk yarının sonunda 353 gol kaydederken kalesinde 302 gol gördü. Lider Beşiktaş ile aralarında sadece 5 puan bulunan temsilcimiz 3. Sırada ilk devreyi kapattı. İkinci devre 10 Şubat’ta Milli Piyango Ankara ile start alacak. Ancak Federasyonun programından dolayı temsilcimiz 27 Ocak’ta İzmir Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak.

KUPADA ÇEYREK FİNALDE

Ligde olduğu gibi kupada da istikrarını bozmadan ilerleyen Mavi-Turunculu Temsilcimiz, Türkiye Kupasında, ilk olarak D grubunda Tokat Gençlikspor ve Sebenspor’u farklı skorlarla yenerek gruptan lider çıkarak 2.tur’a yükseldi. Türkiye Kupası 2. Eleme Turu’nda A grubuna düşen Temsilcimizin rakipleri Beşiktaş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Amasya Suluova olarak belirlendi. Erkek Hentbol Takımımız Beşiktaş’a mağlup ayrılmasına rağmen Amasya 1957 Suluova Spor Kulübü’nün kupadan çekilmesi ve Ahi Evran Üniversitesi Hentbol Takımını yenmesi sonucu çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final kuralarında temsilcimizin rakibi Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü oldu. Karşılaşmanın tarihi ise henüz netleşmedi.

TAKIMDA 8 YABANCI OYUNCU VAR

8’i yabancı, 6’sı Batman ve toplam 20 oyuncusu bulunan 1955 Batman Belediyespor’da, sağ kanat oyuncusu Çetin Çelik 48 gol atarak takımın en skorer ismi oldu. Ayrıca takımda, Baş antrenör Seceattin Aydoğ, Yardımcı Antrenörler Selami Karuç ile Nilgün Atar, takım menajeri Fırat Okan, Kondisyoner Yılmaz Pekgöz ve Masörler Murat Akeren ile Tayfun işler görev yapmakta.

ŞAHİN VE AKSOY’DAN BÜYÜK DESTEK

Süper Lige çıkma noktasında büyük çaba sarf eden ve çıktığı dünden beride takıma desteklerini esirgemeyen Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı H.Murat Şahin ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ile bu takım Avrupa kupalarını hak ediyor. Başkan Şahin, Batman’daki hiçbir maçı kaçırmıyor ve gitmediği deplasman maçlarını cep telefonu ile an be an takip ediyor. Zaman zaman maç esnasında da bir teknik direktör gibi oyunculara yön veren Şahin, takıma ne kadar sahiplendiğini ve ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Şahin ve Aksoy başkanlarla bu takım Avrupa kupalarını hakkediyor. 

HEDEF AVRUPA KUPALARI

Takımın son durumuyla ilgili bilgi veren Baş Antrenör Aydoğ, “Süper Lig’de oynadığımız ilk yılda 1. Devreyi üçüncü sırada tamamladık. Sene başında yaptığımız planlama doğrultusunda hedefimizi yakaladığımızı söyleyebiliriz. Yeni oluşturulan bir takımın uyumu ve zorlukları gerçeği göz önüne alındığında başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 2. Devre takım olarak daha iyi hentbol oynayan ve önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına gidecek dereceyi yakalayan sonuçla Ligi sonunu getireceğiz. Türkiye kupasında çeyrek finaldeyiz ve final oynamak istiyoruz. Batman ve Güneydoğu’da yaktığımız hentbol ateşini güçlendirmek ve kalıcı olmasını sağlamak istiyoruz. 2 yıldır bizleri sahamızda ve deplasmanda destekleyen taraftarımıza ve gönül birliği yapan spor dostlarına ve yerel basın mensuplarına teşekkür ediyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?