TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Her 8 kadından birinde meme kanseri görülüyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser hastalıklarını başarıyla tedavi ettiklerini belirterek, "Meme kanseri çok sık görülen kanserlerden bir tanesi. Her 8 kadından birinde meme kanseri görülmektedir. Meme kanseri tedavisi multidisipliner bir yaklaşım gerektirir." ifadelerini kullandı.

Her 8 kadından birinde meme kanseri görülüyor
20-10-2023 08:00
19-10-2023 16:45
BATMAN
Google News

Medical Point Gaziantep Hastanesi açıklamasına göre, Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin başta olmak üzere alanında uzman doktorlar meme kanserinde erken teşhise dikkat çekerek bilgiler verdi.

Etkinlikte, kadınlarda meme kanserine karşı erken teşhisin önemine dikkat çekilerek erken tanı alan birçok hastanın memenin kozmetik yapısı bozulmadan yapılan cerrahi ve ilaçla tedavi edilebilir olduğu belirtildi. Prof. Dr. Ekber Şahin, etkinlikte yaptığı değerlendirmede, hastanenin başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser hastalıklarını başarıyla tedavi ettiklerini belirterek, "Meme kanseri çok sık görülen kanserlerden bir tanesi. Her 8 kadından birinde meme kanseri görülmektedir. Meme kanseri tedavisi multidisipliner bir yaklaşım gerektirir." ifadelerini kullandı.

Şahin, "Hastanemizde bununla ilgili her türlü branş mevcut. Biz onkoloji merkezli bir hastaneyiz. Hastanemizde her türlü kanser cerrahisi büyük bir başarıyla yapılmakta. Burada meme kanserinin hem cerrahi tedavisi hem kemoterapisi, hem de radyoterapisi başarılı bir şekilde yapılabilmektedir. Hastanemizi tercih eden herhangi bir kanser hastası başka hiçbir sağlık kuruluşuna ihtiyaç duymadan tüm tedavilerini hastanemizde alabilmektedir." değerlendirmesinde bulundu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete