GÜNDEM

“HER AY, HALKLA BULUŞACAKSINIZ”

İçişleri Bakanlığı, 81 İlin Valisine gönderdiği genelgede, her ay düzenli olarak vatandaşlarla bir araya gelmeleri talimatını verdi.

“HER AY, HALKLA BULUŞACAKSINIZ”
07-11-2016 22:59
Google News

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 81 ile gönderilen genelgeye göre, valiler toplumun tüm kesimleri ile her ay düzenli olarak bir araya gelecek ve taleplerini dinleyecek, kaymakamların koordinesinde ilçelerde güvenlik toplantılarının yapılmasını sağlayacak, asker, polis, korucu ve 15 Temmuz sivil şehitlerinin aileleri düzenli olarak ziyaret edilecek.

RAPORLAR, BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasını taşıyan ve 81 il valiliğine gönderilen genelgede, valilerden vatandaşlarla düzenli olarak bir araya gelmeleri, asker ve sivil şehitlerin ailelerinin her ay düzenli olarak ziyaret edilmeleri ve sorunlarının dinlenmesi istendi. Genelgeye göre vatandaşlar şikâyetlerini direk valiye iletebilecek, ayrıca ilin ekonomik durumu ve potansiyeli ilgililerle yılda 2 defa yapılacak toplantılarla gözden geçirilecek. Toplantıların ardından valiler düzenleyecekleri değerlendirme raporlarını İçişleri Bakanlığı'na gönderecek.

YAZARIMIZ ERİŞ, KONUYLA İLGİLİ RAPOR HAZIRLAMIŞTI

Köşe Yazarlarımızdan Sedat Eriş, önceki hafta 4 gün boyunca gazetemizde yayımladığı “Bölge Valilerine Sesleniş” başlıklı yazı dizisinde, İçişleri Bakanlığının genelgesini anımsatan cümleleri kaleme almıştı. Bölge Valilerinin, halkla bütünleşip kaynaşması gerektiğini yazan Eriş’in tavsiyeleri, İçişleri Bakanlığının genelgesinde yer aldı. Eriş, 4 gün süreyle yayımladığı yazı dizisinde “Görev yaptığınız kentler sıkıntılı bir sürecin içindedir. Kent asayişi ve güvenlik önlemleri sizlerin çok önemli bir zamanınızı meşgul etmektedir. Sizlerin de çok iyi bildiğiniz bir konu kentteki Emniyet Müdürünün ve polis teşkilat mensuplarının yetenekleri ve görev ifadaki başarısı doğrudan sizin başarınız olarak görülmektedir. Bu bağlamda Emniyetin bölge insanına pozitif yaklaşımı, terörden, acıdan, gözyaşından muzdarip olmuş bölge insanına, onun gönül dünyasına olumlu etkiler getirecektir. Yine ayda bir kez dahi olsa bir toplantı ile halka vermek istediğiniz mesajların yerel medya eliyle iletilmesi önemlidir. Vilayet bürosunda faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma birimini yeni bir revizeyle halkın dilek ve temennilerinin toplanacağı bir üniteye çevirmenin görünmeyecek sosyolojik faydaları olacaktır” ifadelerini kullanmıştı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete